Winst in Rome was hoofddoel voor Jonathan Milan: “Wij moeten gewoon trots zijn op onszelf”
foto: Cor Vos
zondag 26 mei 2024 om 20:29

Winst in Rome was hoofddoel voor Jonathan Milan: “Wij moeten gewoon trots zijn op onszelf”

Jonathan Milan is de winnaar van het puntenklassement in de Giro d’Italia 2024. De Italiaan kan in eigen land terugkijken op een succesvolle rittenkoers, maar moest in Rome het hoofd buigen voor Tim Merlier. De sprinter van Lidl-Trek zag op de slotdag één van zijn hoofddoelen verloren gaan. “Mechanische pech is het laatste dat je wil hebben op zo’n dag”, blikt de Italiaan terug bij Cycling Pro Net

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Helaas kan dit gebeuren”, aldus Jonathan Milan na zijn tweede plek in de slotrit van de Giro d’Italia. Op negen kilometeter van de meet moest hij zijn fiets wisselen na een gebroken ketting. “De fietswissel ging vrij snel en ik reed nog sneller terug naar het peloton. Het was lastig om terug te komen. De jongens hielpen mij goed. Ik probeerde mijn beste sprint te rijden, maar het was niet genoeg.”

“Ik baal wel enorm, want ik wilde deze Giro afsluiten met een overwinning voor hen”, gaat de man in de paarse trui verder. “Zij hebben zoveel werk geleverd. Ik ging vol gas, 100%. Dit was onze grote doel. Ik ben nog steeds blij, want we hebben ons best gedaan. We moeten gewoon trots zijn op onszelf.”

In de sprint had Milan dus al veel krachten verspild. Al wil hij zijn verlies niet alleen daar aan wijten. “Merlier deed het perfect. Hij begon zijn sprint net voor de kasseien en pakte daar een gaatje. Op de kasseien was het onmogelijk om écht te sprinten. Het was veel stuiteren. De positionering was dus cruciaal en hij deed het perfect.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.