Sven Nys grijpt tweede wereldtitel bij de profs
zaterdag 2 februari 2013 om 21:38

Sven Nys grijpt tweede wereldtitel bij de profs

Sven Nys

foto: Jean-Pierre Casier

Sven Nys is voor de tweede keer wereldkampioen veldrijden bij de profs geworden. De 36-jarige Belg was in Louisville na een ronden lange tweestrijd de betere van zijn landgenoot Klaas Vantornout. De jonge Lars van der Haar bezorgde Nederland in zijn eerste jaar als prof de bronzen medaille.

De WK-omloop in Louisville lag er zwaarder bij dan men vooraf verwachtte, dus vond de Fransman Francis Mourey zijn ideale terrein. De renner van Française des Jeux had in enkele ronden tijd een voorsprong van vijftien seconden uitgebouwd op een hele groep Belgen. Na een sterke remonte van Kevin Pauwels, Klaas Vantornout en Sven Nys was de kloeke Fransman er niet veel later toch aan voor de moeite.

Mourey werd zelfs helemaal uitgeschakeld toen hij het contact met de kop van de wedstrijd verloor doordat hij met een lekke band af te rekenen kreeg. Ook de andere renner die een sterke indruk maakte, Kevin Pauwels, had pech. De stille Kempenaar verloor veel tijd door kettingproblemen en kon net als Mourey zijn podiumambities opbergen. Op die manier bleven enkel Nys en Vantornout over aan de kop van de wedstrijd.

Nadat Vantornout Nys in het eerste deel van de slotronde onder druk zette, raakten de rollen niet veel later omgekeerd. Tijdens de opeenvolging van verschillende hindernissen nam Nys afstand op zijn opponent. Die voorsprong stond hij niet meer af, waardoor hij geruime tijd had om zijn tweede wereldtitel te vieren voor Belgisch kampioen Klaas Vantornout. De strijd om de derde plaats ging naar Lars van der Haar.

WK veldrijden 2013 (Louisville)
Uitslag Mannen elite

1. Sven Nys (België) in 1u05’35”
2. Klaas Vantornout (België) op 2″
3. Lars van der Haar (Nederland) op 25″
4. Bart Wellens (België) op 41″
5. Philipp Walsleben (Duitsland) op 44″
6. Julien Taramarcaz (Zwitserland) z.t
7. Radomir Simunek (Tsjechië) op 1’15”
8. Niels Albert (België) op 1’19”
9. Thijs van Amerongen (Nederland) op 1’31”
10. Martin Bína (Tsjechië) op 1’41”
Volledige uitslag

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.