Sven Nys heerst als vanouds
zondag 29 november 2009 om 16:00

Sven Nys heerst als vanouds

Sven Nys heeft de vierde Superprestigewedstrijd van het seizoen, in Gieten, gewonnen. De Belgische kampioen was op een vrij zwaar parcours duidelijk de betere van Kevin Pauwels en Niels Albert. Stybar verloor als vierde al meer dan een minuut. Door zijn overwinning staat Nys nu alleen op kop in het klassement.

In de modderige weiden in en rond Gieten gebeurde de eerste schifting al in de tweede ronde: Nys schudde een eerste keer aan de boom en kreeg enkel Albert mee. Pauwels, Stybar en ploegmakkers Vantornout en Sven Vanthourenhout volgden op vijftien seconden tot een halve minuut.

Vooraan zette Nys de wereldkampioen voortdurend onder druk, en door kleine foutjes moest Albert steeds een kloofje laten. Daardoor slaagde Nys erin langzaam maar zeker weg te rijden: halverwege was de Belgische kampioen al tien seconden weggereden van Albert, die de hete adem van Pauwels in de nek voelde.

In de op twee na laatste ronde ging Pauwels op en over Albert, die zodoende vrede zou moeten nemen met de derde stek. Vooraan kwam Nys nooit meer in de problemen: hij boekte zijn 50e Superprestigezege uit zijn carrière. Zdenek Stybar kende geen superdag en werd vierde, Klaas Vantornout, winnaar van vorig jaar, moest vrede nemen met de zesde plaats.

Uitslag
1. Sven Nys (Bel/Landbouwkrediet) 59m15s
2. Kevin Pauwels (Bel/Fidea) + 27s
3. Niels Albert (Bel/BKCP) + 1m02s
4. Zdenek Stybar (Tsj/Fidea) + 1m17s
5. Bart Aernouts (Bel/Rabobank) + 1m21s
6. Klaas Vantornout (Bel/Sunweb-Projob) + 1m25s
7. Philipp Walsleben (Dui/BKCP) + 1m28s
8. Sven Vanthourenhout (Bel/Sunweb-Projob) + 1m32s
9. Francis Mourey (Fra/Française des Jeux) + 1m34s
10. Enrico Franzoi (Ita/Liquigas) + 1m49s

Wedstrijdverslag

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.