Sven Nys wint ook in Zonhoven
zondag 7 februari 2010 om 16:15

Sven Nys wint ook in Zonhoven

Sven Nys heeft, nadat hij gisteren al de beste was in de Krawatencross, de superprestige-manche in Zonhoven op zijn naam geschreven. De Belgische kampioen plaatste aan het einde van de laatste ronde een vinnige demmarage. Wereldkampioen Zdenek Stybar haalde nog alles uit de kast om het gaatje te dichten, maar moest genoegen nemen met een tweede plek. Hiermee komt hij in het klassement van de superprestige wel op gelijke hoogte met Niels Albert, die vandaag vijfde werd.

Het parcours in Zonhoven was, met twee zeer steile afdalingen én klimmen door het zand, op zijn minst zwaar te noemen. Geen van de favorieten durfde dan ook een serieuze aanval te plaatsen, en dus bleef er lange tijd een omvangrijke groep bijeen. Uiteindelijk waren het wereldkampioen Zdenek Stybar, Belgische kampioen Sven Nys, klassementsleider Niels Albert, Kevin Pauwels, Klaas Vantornout en Erwin Vervecken die vooraan overbleven en de rest op een steeds groter wordende achterstand zette.

Vantornout was in goede doen vandaag, en plaatste op twee rondes van het einde een aanval. Hij sloeg meteen een gat, maar kwam aan het begin van één van de gevaarlijke afdalingen ten val, waardoor hij ineens gedwongen was te achtervolgen. De lange Belg van Sunweb-Revor slaagde er in om terug te komen, en zette zich resoluut weer op kop.

Op de loopstukken maakte Vantornout het verschil, waardoor hij met een kleine voorsprong de tweede helft van de laatste ronde in ging. Op de laatste hellende strook werd hij echter weer ingelopen, en dat was het teken voor Sven Nys om op de pedalen te gaan staan. De rest moest een gat laten, en hoewel wereldkampioen Stybar er nog een ferme sprint uit perste, mocht Nys voor de tweede maal dit weekend de handen in de lucht steken.

Superprestige Zonhoven
1. Sven Nys (Bel/Landbouwkrediet) 1u03m19s
2. Zdenek Stybar (Tsj/Telenet-Fidea) + 1s
3. Kevin Pauwels (Bel/Telenet-Fidea) z.t.
4. Klaas Vantornout (Bel/Sunweb-Revor)
5. Niels Albert (Bel/BKCP-PowerPlus) + 12s
6. Erwin Vervecken (Bel/Baboco-Revor) + 18s
7. Bart Aernouts (Bel/Rabobank CT) + 36s
8. Sven Vanthourenhout (Bel/Sunweb-Revor) + 1m10s
9. Jonathan Page (VSt/Planet Bike) + 1m38s
10. Radomir Simunek (Tsj/BKCP PowerPlus) z.t.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.