Taco van der Hoorn wint kermiskoers van ploeggenoot Maarten Wynants

zondag 12 mei 2019 om 19:25
Taco van der Hoorn wint kermiskoers van ploeggenoot Maarten Wynants

foto: Glenn Coessens

Taco van der Hoorn heeft in België de Trofee Maarten Wynants gewonnen. De renner van Jumbo-Visma was na 170 kilometer de beste in de kermiskoers. Hij kwam solo over de streep in de wedstrijd die georganiseerd en vernoemd is naar ploeggenoot Maarten Wynants.

De tweede plaats ging naar Rutger Wouters, een 27-jarige Belg die vorig jaar de nationale titel pakte bij het BK voor elite zonder contract. Nederlander Marco Doets van Alecto eindigde als derde en mocht ook mee het podium op.

Namens Jumbo-Visma reed een vijfkoppige afvaardiging mee. Naast Van der Hoorn waren dat ook Wout van Aert, Mike Teunissen, Pascal Eenkhoorn en… Maarten Wynants himself.

Robbert de Greef
Met zijn zegegebaar, wijzend naar de hemel, herdacht Van der Hoorn zijn overleden vriend Robbert de Greef. “Het is niet veel, maar helaas kan ik niet meer doen dan dit. Het is verschrikkelijk”, laat hij aan WielerFlits weten.

Balsamo wint bij de vrouwen
Bij de vrouwen heeft de Trofee Maarten Wynants een grotere status. Daar staat de wedstrijd op de UCI-kalender als 1.1-wedstrijd. Vandaag ging de winst daar naar Elisa Balsamo uit Italië.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.