Tadej Pogacar spreekt van ‘crazy’ afdaling dsm-firmenich PostNL: “Waren blij met vroege vlucht”
foto: Cor Vos
woensdag 22 mei 2024 om 18:12

Tadej Pogacar spreekt van ‘crazy’ afdaling dsm-firmenich PostNL: “Waren blij met vroege vlucht”

De ritwinst in de zeventiende etappe van de Giro d’Italia had voor Tadej Pogačar naar een van de vroege vluchters mogen gaan. Uiteindelijk ging aanvaller Georg Steinhauser ook met de zege aan de haal, maar wel na een erg attractieve koers. “Wij wilden achter de kopgroep een mooi tempo rijden, maar dsm-firmenich PostNL reed een ‘crazy’ afdaling en zij bliezen zichzelf op”, reageert Pogačar in de mixed zone.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Vandaag was het plan om de kopgroep te laten gaan, maar die strijd was al erg zwaar. De eerste vluchtersgroep was heel sterk en daar waren wij blij mee op dat moment”, aldus de Sloveen, die daarna verrast werd door de tactiek van dsm-firmenich PostNL. Toen de Nederlandse ploeg stopte met werken, viel het stil. “Daarna kon Steinhauser weer aanvallen. Hij reed heel sterk en verdiende de zege. […] Hij gaat een grote renner worden, laten we onze ogen op hem gericht houden.”

Zelf toonde Pogačar zich pas op de Passo Brocon. “Ik heb mij nog ingehouden tot de finale, maar daar wel mijn benen nog even getest”, lacht hij. “INEOS Grenadiers gooide het tempo nog omhoog, Martínez probeerde nog aan te vallen, en daarna besloot ik om nog een inspanning te doen. Ik kon wegrijden en hield mijn tempo vast tot de finish.”

Met al vijf ritzeges op zak en een voorsprong in het algemeen klassement van bijna acht minuten heeft Pogačar de eindzege zo goed als binnen. “Ik ben tevreden voor nu, ook als ik geen etappe meer win. Alles is bonus vanaf nu. Het hoofddoel is om de roze trui naar Rome te brengen en niets stoms meer te doen. Er komt nog een mooie etappe aan over de Monte Grappa, dicht bij Slovenië, daar kan ook nog wel wat gebeuren”, zegt hij tegen Eurosport. “En we hopen morgen de etappe te winnen met Molano.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.