Tarteletto-Isorex wijzigt programma door coronavirus
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 14 juli 2020 om 14:36

Tarteletto-Isorex wijzigt programma door coronavirus

Tarteletto-Isorex zou eind juli deelnemen aan twee Bulgaarse rittenkoersen, maar de situatie is veranderd nu het land als risicogebied (code oranje) is aangemerkt door het ministerie van Buitenlandse Zaken. “Langer wachten heeft totaal geen zin”, aldus ploegmanager Peter Bauwens.

Het continentale Tarteletto-Isorex was uitgenodigd voor de Doltcini Cup (25-26 juli) en de Ronde van Bulgarije (28 juli-1 augustus), maar de formatie wil geen enkel risico nemen nu Bulgarije een oranje zone is geworden. Wie terugkeert uit een oranje zone, wordt aangeraden in quarantaine te gaan en zich te laten testen.

Het gaat om steden, gemeenten, districten, regio’s of landen waarvoor een hoog gezondheidsrisico is vastgesteld op basis van objectieve epidemiologische criteria. Voor deze zones raadt België reizen sterk af. “We nemen totaal geen risico, ook al zijn er in de regio waar de koers doorgaat amper besmettingen.”

“We moeten constant bijsturen”
“Het grootste risico is dat Bulgarije plots naar code rood gaat. Dan moeten we verplicht in quarantaine met de ploeg en het personeel. We brengen dan de rest van het seizoen in België in gevaar. Het is een bijzonder moeilijk jaar om plannen te maken, aangezien we constant moeten bijsturen”, zo vertelt Bauwens.

De eerstvolgende koers voor Tarteletto-Isorex is nu de Heistse Pijl. Deze wedstrijd zal worden verreden op 1 augustus. De ploeg zal in augustus ook nog deelnemen aan wedstrijden als de Ronde van Wallonië, de Druivenkoers en de Brussels Cycling Classic.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.