Team dsm-firmenich breekt contract van Brits talent Max Poole open
foto: Cor Vos
maandag 10 juli 2023 om 09:29

Team dsm-firmenich breekt contract van Brits talent Max Poole open

Max Poole zal de komende vier seizoen voor Team dsm-firmenich rijden. Het WorldTeam heeft het contract van de 20-jarige Brit opengebroken en verlengd tot eind 2027.

Poole maakte afgelopen winter de overstap van de opleidingsploeg van (toen nog) Team DSM. In zijn eerste maanden voor de hoofdmacht maakte de jongeling indruk in verschillende rittenkoersen, met een vierde plaats in de Ronde van Romandië als uitschieter. Hij eindigde eveneens als vierde in de Ronde van Hongarije en sloot het Critérium du Dauphine als nummer dertien. In de koninginnenrit van die laatste ronde, met finish op de Col de la Croix de Fer, werd Poole vijfde.

“Ik zie dit als de volgende fase in mijn carrière”, zegt Poole in een persbericht van Team dsm-firmenich. “Het is belangrijk om dan op de juiste plek te zijn, waar ik deze stap op de juiste manier kan nemen en naar het hoogst mogelijke niveau toe kan groeien. Ik denk dat de lengte van het contract me de mogelijkheid geeft om geleidelijk te groeien en alles op de juiste manier te doen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.