Team Sky lijkt de jeugd een kans te geven in de Giro d’Italia
Tao Geoghegan Hart in actie - foto: Cor Vos
dinsdag 15 januari 2019 om 14:26

Team Sky lijkt de jeugd een kans te geven in de Giro d’Italia

Egan Bernal zal Team Sky aanvoeren tijdens de Giro d’Italia. De nog altijd maar 22-jarige Colombiaan zal waarschijnlijk het gezelschap krijgen van twee generatiegenoten: Tao Geoghegan Hart (23) en Pavel Sivakov (21). De Britse ploeg lijkt hiermee in te zetten op de jeugd.

Zowel Hart als Sivakov reden vorig seizoen de Vuelta a España. Nu hopen beide klimmers hun debuut te maken in de Giro d’Italia. De beloftevolle Brit is al zeker van deelname aan de drieweekse ronde. “Ik denk dat het een logische vervolgstap is”, zo liet Hart eerder weten op de ploegsite. “De Giro zal mijn hoofddoel worden.”

Sivakov is nog niet zeker van een Giro-deelname, al hoopt de Frans-Russische klimmer vurig op zijn debuut in de Italiaanse ronde. “Dat zou echt geweldig zijn”, zo laat hij weten in gesprek met Cyclism’Actu. “Ik ben namelijk geboren in Italië, en voel me dan ook verbonden met het land. Bovendien won ik in 2017 de Giro d’Italia U23.”

Beide renners zullen in dienst rijden van kopman Egan Bernal – foto: Getty images

Gianni Moscon
Beide renners zullen in mei vooral in dienst rijden van Egan Bernal, die voor het eerst zal worden uitgespeeld als kopman in een grote ronde. Eerder werd bekend dat ook Gianni Moscon zijn debuut zal maken in La Corsa Rosa. We krijgen met andere woorden steeds meer een beeld van de Giro-selectie van Team Sky.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.