Net niet voor Jonathan Milan in eerste sprintclash: “Finale was zeer chaotisch”
foto: Cor Vos
maandag 6 mei 2024 om 18:29

Net niet voor Jonathan Milan in eerste sprintclash: “Finale was zeer chaotisch”

Hij begon in een goede positie aan de eindsprint, maar er bleek er eentje sneller. Jonathan Milan moest in de derde etappe van de Giro d’Italia alleen zijn meerdere erkennen in Tim Merlier. “Hij had gewoon een betere sprint in de benen”, zocht Milan na afloop niet naar excuses.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De winnaar van de puntentrui in de Giro van 2023 keek vlak na de finish met Eurosport terug op zijn sprint, na een zeer verrassende finale. “Het was erg chaotisch, met dat klimmetje op het einde. En ook vanwege de aanval van Pogacar en Thomas. Het was echt afzien.”

“Het was een zeer chaotische finale. We (doelt op zijn ploeggenoten, red.) raakten elkaar wat kwijt, maar in de laatste 500 meter kwamen we weer bij elkaar. Matteo Trentin ging daarna aan en we wisten zijn snelheid te gebruiken, maar Merlier had gewoon een betere sprint in zijn benen. Ik moet hem dan ook feliciteren”, toont Milan zich een sportief verliezer.

De sprintkopman van Lidl-Trek greep vandaag dus net naast een tweede ritzege in de Giro, maar de verwachting is dat hij dinsdag – op weg naar Andora – een nieuwe kans krijgt. “Ik ga het morgen zeker weer proberen. Dan volgt er een nieuwe sprintkans. Ik heb me vandaag vermaakt”, sluit hij af met een glimlach.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.