Team Sunweb verliest toptalent Kämna aan BORA-hansgrohe

woensdag 21 augustus 2019 om 09:51
Team Sunweb verliest toptalent Kämna aan BORA-hansgrohe

foto: Cor Vos

Team Sunweb heeft al enkele toptalenten weten te strikken voor aankomend seizoen, maar de Duitse WorldTour-ploeg verliest wel Lennard Kämna. De 22-jarige renner kiest voor een nieuw avontuur bij BORA-hansgrohe. De beloftevolle Duitser tekent een contract voor twee seizoenen.

Kämna maakte aan het einde van 2016 de overstap van het ProContinentale Stölting Service Group naar het grote Team Sunweb. In zijn eerste jaar bij de WorldTour-ploeg reed de allrounder nog een volledig programma, maar in 2018 kon hij lange tijd niet koersen vanwege ziekte en meerdere infecties. Kämna besloot in overleg met de ploeg een pauze in te lassen.

Dit jaar maakte de jongeling echter weer zijn rentree. De renner uit Wedel maakte voor het eerst echt indruk in de Ronde van Zwitserland met een zeventiende plaats in het eindklassement. In de daaropvolgende Tour de France was hij een van de revelaties in de bergen. Zo eindigde hij als vierde in de Alpenetappe naar Valloire en als zesde in de Pyreneeënrit richting Foix.

Het leek een gelukkig huwelijk tussen Kämna en Sunweb, maar de renner kiest nu dus voor die andere Duitse ploeg: BORA-hansgrohe. “Ik denk dat het tijd is om de volgende stap te maken”, zo laat hij weten in het perspraatje van zijn toekomstige werkgever. “BORA-hansgrohe is een ontzettend professionele ploeg. Ik zal me er ongetwijfeld nog verder kunnen ontwikkelen.”

Teammanager Denk: “Veel ploegen hadden ongetwijfeld interesse”
“Ik ben Team Sunweb ontzettend dankbaar, aangezien de ploeg mij naar de WorldTour heeft gebracht. Dat was de eerste stap, maar nu volgt de volgende stap bij BORA-hansgrohe.” Teammanager Ralph Denk is uiteraard in zijn nopjes, nu de transfer is afgerond. “Lennard is ontegenzeggelijk een enorm groot talent. Veel ploegen hadden ongetwijfeld interesse. We zullen hem rustig brengen.”

Het vertrek van Kämna is een tweede tegenvaller voor Team Sunweb, aangezien maandag ook al bekend werd dat Tom Dumoulin een driejarig contract heeft getekend bij Jumbo-Visma. De Duitse formatie wist al wel toptalenten als Andreas Leknessund (vanaf 2021), Alberto Dainese, Thymen Arensman en Mark Donovan aan te trekken.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair