Terpstra keert terug in Ronde van België
Foto: Sirotti
vrijdag 15 april 2016 om 08:12

Terpstra keert terug in Ronde van België

Niki Terpstra zal de komende weken niet in actie komen. De renner van Etixx-Quick hield aan zijn val in Parijs-Roubaix een knieblessure over. Pas eind mei in de Ronde van België rijdt hij zijn volgende wedstrijdkilometers, zo meldt De Telegraaf.

“Die knie is nog een beetje dik en blauw. Ergens de komende dagen zal ik weer een beetje gaan trainen,” aldus Terpstra. De Ronde van België start op woensdag 25 mei met een tijdrit in Beveren. Voordat hij zijn rentree maakt, zal hij medio mei eerst in het huwelijk treden met zijn vriendin.

Of hij dit jaar de Tour de France rijdt, is nog niet bekend. Terpstra bespreekt op een later moment met zijn ploeg of hij voor de Tour of de Vuelta kiest.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
15 april 2016 09:04
Zijn kansen zijn verkeken dit jaar, al is een mooie trui of grote ronde rit ook niet mis.
15 april 2016 11:12
Wat zoetepap al aangeeft, voor Terpstra (en veel andere renners) is het jaar nu eigenlijk al voorbij. Misschien kanTerpstra in het najaar nog ergens een semi-klassieker winnen.
Tour of Vuelta voor Terpstra maakt niet zoveel uit, hij heeft (jammergenoeg) weinig kansen in een grote ronde. In zie hem mits in vorm wel te tour rijden als knecht voor Kittel in de vlakke etappes. Toen Cavendish bij Quickstep reed, was Terpstra vaak een vaste renner in het treintje.
15 april 2016 14:59
In de Vuelta is er meer kans voor vluchters dan in de Tour

Om te reageren moet je ingelogd zijn.