Terpstra na nieuwe derde plaats: “Gewoon een goed resultaat”
foto: Cor Vos
dinsdag 5 maart 2019 om 17:42

Terpstra na nieuwe derde plaats: “Gewoon een goed resultaat”

Niki Terpstra hoopte vandaag zijn titel te prolongeren in Le Samyn, maar de Nederlander moest in finishplaats Dour genoegen nemen met een (nieuwe) derde plaats. “Ik ben echter heel blij”, zo liet hij na afloop weten aan de verzamelde pers. “Een nieuwe podiumplaats is gewoon goed.”

Terpstra reed een bijzonder agressieve koers. Bovendien kon de 34-jarige klassiekerrenner terugvallen op een sterke ploeg. “Ik ben blij met hoe de ploeg heeft gereden. Ze wisten de boel op de kant te zetten voor de kasseistroken, waardoor ik naar de kopgroep kon rijden.”

Tactisch steekspel
Terpstra nam in zijn spoor echter Lars Boom en Florian Sénéchal mee. Die laatste wist de wedstrijd uiteindelijk te winnen. “Sénéchal was voor de start al een van de topfavorieten, gezien zijn sterke eindsprint. Het was in de finale echt een tactisch steekspel voor de overwinning.”

Terpstra wist zijn titel dus niet te prolongeren, maar de Nederlander is allerminst teleurgesteld. “Ik ben juist heel erg blij. Een nieuwe podiumplaats is gewoon goed. Vergeet niet, ik ben geen veelwinnaar. Ik win soms mooie koersen, maar ik win niet veel.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.