Terpstra over akkefietje met Sagan: “Het is onwijs opgeblazen”
Foto: Sirotti
zaterdag 1 april 2017 om 12:52

Terpstra over akkefietje met Sagan: “Het is onwijs opgeblazen”

Niki Terpstra heeft een hectische week achter de rug. Zijn akkefietje met Peter Sagan in Gent-Wevelgem, waarbij beide renners naar elkaar keken om het gat met de twee koplopers te dichten, maakte het nodige los. “Het was een vervelend gevalletje”, beaamt Terpstra tegenover de NOS, “maar het is onwijs opgeblazen.”

De kritiek deed wel wat met de Nederlander. “Ja… Omdat ik heel erg werd aangevallen en dat is nooit leuk. Maar ik had maandochtend besloten om alle sociale media af te sluiten en geen nieuws meer te kijken. Ik weet dus ook niet wat zich allemaal heeft afgespeeld, maar ik heb me er niet mee bezig gehouden. Ik richt me gewoon op de koers.”

Terpstra staat nog steeds achter zijn actie van afgelopen zondag. Als de situatie nog eens zou voorkomen, zou hij gewoon hetzelfde doen. “Ja”, zegt Terpstra stellig, “maar ik denk dat anderen niet meer zo gaan reageren. Ik heb op dat moment besloten om mijn poot stijf te houden. De anderen weten nu wat ze aan mij hebben…”

RIDE Magazine
16 Reacties
Sorteer op:
1 april 2017 13:09
Hopelijk werkt het zo. Zondag dan maar!
1 april 2017 14:02
Als Nikki geen spektakel geeft dan doen de journalisten het wel. Wat moeten wij anders Nikki?
1 april 2017 14:11
Quickstep heeft toen in ieder geval een goede wedstrijd gereden. Ze brachten zelf 50 uci punten meer binnen die dag dan BMC, door hun collectieve prestaties
1 april 2017 14:23
Hij heeft gewoon gelijk. Kans op winst in GW opofferen om meer te kunnen bluffen in de Ronde en PR, en zodoende winstkansen daar iets te vergroten. Juiste keus voor een winnaar. Kans dat het uitbetaald is natuurlijk niet bijzonder groot, maar het is mooi dat hij zo'n keus durft te maken.
1 april 2017 14:36
De anderen weten nu wat ze aan mij hebben, niets dus, arrogant en weinig sociaal wederom. Stijve poten krijg je door verzuring dus dat zal ook wel meevallen.
1 april 2017 15:11
Hij had als de grote Terpstra gewoon zijn werk moeten doen maar wist dat hij niet sterk genoeg was.
En dan gaat top renner Terpstra beurten overslaan top wat Sagan deed heeft daar maling.
Vind hem beetje een piepertje deze Terpstra,Sagan wint er nog wel een hand vol dit seizoen kun je van Terpstra niet met zekerheid zeggen.
1 april 2017 16:01
Heel erg stoer allemaal, maar zo win je geen koers natuurlijk.
1 april 2017 16:27
Maar als sagan het gat dicht rijd, en Terpstra wint dan zegt iedereen slim gekoerst van Nikki!!
1 april 2017 16:57
Vroeg me altijd al af wat men hier van Terpstra denkt aangezien er hier op het forum een grote voorliefde voor nederlandse wielrenners is en een diep gewortelde haat richting quick-step. De haat voor quick-step wint in deze dus maar weer eens duidelijk. ;)
1 april 2017 17:56
Terpstra liet zelf het gat vallen en meende dat de wereldkampioen het
maar moest toerijden .
En dan nog de vermoorde onschuld spelen , erg onsportief en een afbreuk
aan de wielersport.
Of was het de bedoeling van zijn leuke manager een hetze tegen Sagan op te zetten .
1 april 2017 18:00
Terpstra kan in een sprint normaal gezien nooit winnen van Sagan, maar als je nog een paar man laat wegrijden geef je alle kansen, hoe klein ook, in 1 keer weg... dus ja, domme actie ( van Sagan ook trouwens...)
1 april 2017 18:15
Wat een blaaskaak, hij wil zich toch niet meten met Sagan, eerst komt Sagan
en dan na 3 uur wachten Terpstra.
1 april 2017 18:28
@michael
Niets te maken met de soms niet onterechte aversie naar qs maar misschien dat zijn arrogantie daar gevoed is. De anderen weten nu wat ze aan mij hebben...., helemaal niets dus.
1 april 2017 18:43
Ben benieuwd wie lama nikki morgen in het gezicht spuwt als ze niet mee fietsen , want het zijn wieltjes plakkers(hij heeft het over Sunweb ) Aldus de krant van maandag jongsleden (hbvL) Alleen ontkend die schijnheilige het
1 april 2017 19:57
Volgens mij is er maar een ding opgeblazen is hier en dat is het karakter van Terpstra. Altijd al een idioot gevonden, plus incidenten als tegen Wynants in de ENECO toentertijd en nu dus tegen Sagan, maar daarna altijd precies doen alsof meneer onschuldig is.
1 april 2017 20:08
Er moeten sommigen echt nog eens kijken wie het gat laat vallen want dat was toch duidelijk de Wereldkampioen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.