Tevreden Valverde richt pijlen op aankomende Tour
zondag 27 april 2014 om 19:39

Tevreden Valverde richt pijlen op aankomende Tour

 Alejandro Valverde

foto: Sirotti

Alejandro Valverde gold voor de start van Luik-Bastenaken-Luik als topfavoriet voor de zege. De kopman van Team Movistar moest aan de streep echter zijn meerdere erkennen in Simon Gerrans. Het betekent voor de Spanjaard opnieuw een podiumplaats in een grote klassieker.

Met winst in de Waalse Pijl, 4e stek in de Amstel Gold Race en de tweede plaats in La Doyenne, kan Valverde echter bogen op een succesvolle week. De Spanjaard toonde zich na afloop tegenover Biciciclismo dan ook content.

”Ik ben tevreden met deze tweede stek. Mensen verwachten van je dat je wint. Het is echter niet gemakkelijk om een klassieker als Luik binnen te halen. De zege in de Waalse Pijl is zeer belangrijk voor mij. Ik denk dat weinig renners een campagne kunnen neerzetten zoals ik heb gedaan.”

Valverde gokte in de slotfase op de sprint. Met Simon Gerrans bleek er echter één coureur sneller. ”Het was zaak om de krachten goed te verdelen in de finale. Het was namelijk een zeer lastige koers, en er waren nog veel sterke renners aanwezig. Ik zat in het wiel van Gerrans, maar hij was gewoon sneller in de sprint. Ik kan niets anders dan hem feliciteren met de overwinning.”

Met acht overwinningen kan Valverde terugkijken op een zeer geslaagd voorjaar. De 34-jarige klimmer zal zich nu volledig richten op de Tour de France. ”De komende dagen benut ik om een rustperiode in te lassen. Daarna richt ik mij volledig op de Tour, te beginnen met een hoogtestage en in juni het Criterium du Dauphiné.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.