Tevreden Van der Poel kiest voor korte rustperiode
Foto: Marcel Koch
maandag 29 februari 2016 om 16:20

Tevreden Van der Poel kiest voor korte rustperiode

Mathieu van der Poel kijkt met een heel goed gevoel terug op zijn eerste mountainbike-ervaring. De voormalig wereldkampioen veldrijden werd in een sterk deelnemersveld vierde in het eindklassement van de Sunshine Cup op Cyprus. “Ik verraste mezelf, moet ik bekennen. Ik had nooit durven verwachten dat ik dit al zou presteren”, zo blikt hij terug op de website van zijn ploeg BKCP-Corendon.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Ook ploegleider Christoph Roodhooft is aangenaam verrast over de prestaties van Van der Poel, die vrijdag de tweede etappe won. “Ik had onder meer gesprekken met een icoon als Bart Brentjes en Marco Aurelio Fontana over de prestaties van Mathieu. Zij zijn flink onder de indruk. Ook over zijn technisch vermogen in de afdalingen.” Sven Nys twijfelde nog of Van der Poel zich op dat vlak zou kunnen meten met de ervaren mountainbikers. “Maar die twijfelaars diende hij de voorbije dagen aardig van antwoord”, concludeert Roodhooft.

Geen Algarve, maar korte rustperiode
Van der Poel zou deze week zijn mountainbike-avontuur richting de Olympische Spelen in Rio vervolgen met een driedaagse wedstrijd in de Algarve, maar ziet daar in overleg met de ploegleiding toch vanaf. “De verschillende ritten, telkens zo’n 100 kilometer, lijken ons iets te lang. Ik neem nu een rustperiode om daarna op te bouwen naar de eerste Wereldbeker in het Australische Cairns van eind april.” Hij waakt er daarmee voor om teveel hooi op zijn vork te nemen. “Mijn crossseizoen was misschien niet erg lang, maar wel intensief. Mijn verdere programma bespreken we later nog wel.”

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
29 februari 2016 17:04
Wat is het toch een ongelooflijk slimme jongen. Goed om te rusten!
29 februari 2016 17:26
JeDaRe +1
29 februari 2016 18:09
Het is niet zo zeker dat hij die beslissing zelf maakt he.

Hij doet waarschijnlijk op voorkeur van een aantal begeleiders. Hij krijgt van iemand een schema op zijn wedstrijden aangepast. Maar dat haalt niet weg dat Mathieu slim kan zijn.
29 februari 2016 18:34
Idd, wat een genie !
29 februari 2016 19:15
Zal er mee te maken hebben dat hij nu al meer punten heeft dan verwacht.
29 februari 2016 19:36
@RV: lekker positief over VDP. Zit je iets dwars? Pissig wellicht dat die jongen kiest voor wat ie leuk vindt, ipv als 'also-ride' in het wegpeleton te gaan hangen? Hebben we al genoeg NLers voor, zo lijkt me. 40 stuks in de ProTour, om precies te zijn. Kan er best 1 worden afgestaan aan een andere tak vd wielersport.
29 februari 2016 22:25
Joh, het maakt me niet zoveel uit wat MvdP doet eerlijk gezegd, ik geef gewoon graag een beetje tegengas aan gedweep en het geweldig vinden van elke kontkrab.
Goede kansen op een mooie wegcarriere heeft ie sowieso en dat gaat echt nog wel gebeuren.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.