Theo Bos: “Al mijn zeges dit seizoen te danken aan Brown”
woensdag 8 augustus 2012 om 19:25

Theo Bos: “Al mijn zeges dit seizoen te danken aan Brown”

foto: Sirotti

Theo Bos was vandaag in het Belgische Genk de snelste renner in de massasprint. De sprinter uit de Rabobankploeg boekte zijn vierde zege dit seizoen en zijn eerste zege in een WorldTour-wedstrijd. “Voor mij was de doelstelling hier een rit winnen. De komende dagen gaan we proberen dat te herhalen,” aldus Bos na afloop tegen Sporza.

De voormalig baanrenner had op weg naar Genk geen makkelijke dag. “Het was een zwaar rondje,” bekent Bos. “De laatste veertig kilometer waren erg lastig. De ploeg reed heel goed. We kwamen op het juiste moment voorin, alles verliep volgens plan. Toen verloor ik het wiel van Mark. Ik kon gelukkig inpikken bij Degenkolb, dat is mijn redding geweest.”

Bos roemt zijn ploeggenoten. “Brown is heel ervaren en heeft een heel goed niveau dit jaar. Daar heb ik eigenlijk al mijn zeges aan te danken. Renshaw is iemand die zich al bewezen heeft. Hij is zo sterk en ervaren, daar kun je voor honderd procent op vertrouwen. Dat geeft veel rust in het hoofd.”

Bos hoopt dit jaar meer overwinningen aan zijn erelijst toe te voegen. “Ik probeer elk jaar één overwinning meer te halen dan het jaar ervoor. Vorig jaar won ik er vijf, dit jaar probeer ik er zes te winnen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.