Theo Bos: “Opnieuw een collectieve overwinning”
vrijdag 15 februari 2013 om 20:04

Theo Bos: “Opnieuw een collectieve overwinning”

Theo Bos

foto: Blanco

Theo Bos heeft vandaag een gevolg gegeven aan het Blancofeest in de Ronde van de Algarve. Hij schreef de tweede etappe op zijn naam door de massasprint te winnen. Hij neemt hierdoor meteen de leiderstrui over van ploegmaat Paul Martens, die de eerste etappe wist te winnen. “Opnieuw een collectieve overwinning”, stelt Theo Bos in een persbericht. “De mannen hebben het echt geweldig gedaan.”

“De laatste kilometer was lastig, met eerst een stuk omhoog, wat dalende meters en het laatste stuk opnieuw omhoog lopend. Tom Leezer zette mij af op 300 meter van de streep. Eerst koos ik het wiel van Cavendish, maar die had kettingproblemen volgens mij. Ik moest hierdoor wat verder van achter komen, maar het liep perfect. Door de controle van de ploeg heb ik de twee klimmen goed overleefd. Ik ben echt tevreden met deze overwinning, het is nog maar mijn vijfde koers van dit seizoen”, aldus Bos.

Ook ploegleider Frans Maassen reageerde verheugd: “In het begin hebben we de koers gecontroleerd, maar we kwamen in een zetel door de ontsnapping van Sep Vanmarcke. We wilden Sep uitspelen voor de zege, maar halverwege nam Omega Pharma-Quick Step de leiding. Als Sep op 6 kilometer niet verkeerd was gestuurd op een grote rotonde, had hij wellicht een kans gemaakt. Morgen starten we met Bos in de leiderstrui, maar ik denk dat het meer een dag voor Steven Kruijswijk of Wilco Kelderman zal zijn.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.