Thomas De Gendt: “Heb mezelf teruggevonden”
Foto: Sirotti
zaterdag 14 maart 2015 om 09:00

Thomas De Gendt: “Heb mezelf teruggevonden”

Thomas De Gendt voerde vrijdag in Parijs-Nice een indrukwekkend nummertje op. De Belg zat voor de tweede opeenvolgende dag in de aanval, reed al zijn vluchtgenoten uit het wiel en werd pas op tweehonderd meter voor het einde gegrepen door een aanstormend peloton. “Ik geloofde er écht in dat het zou lukken”, baalt De Gendt in Het Nieuwsblad. “Soit, Ik heb hier de voorbije dagen vooral mezelf teruggevonden.”

Als troostprijs mocht de Lotto Soudal-renner na afloop de bollentrui aantrekken. “Ik wilde dat goeie gevoel terug in de benen, dat flitsende. Met die bolletjestrui kwam zelfs dat jeugd­gevoel terug: bij Topsport Vlaanderen destijds gingen we elke koers voor dit soort dingen. We reden maar op, en we demarreerden. We stelden ons samen een doel en gingen voor het maximum. Zo werden we sterk. Ik heb me donderdag en vrijdag geamuseerd. Zo moet dat. Dan rijd je goed. Als het nodig is, vlieg ik er zaterdag opnieuw in, tot ik zekerheid heb over die bolletjestrui. Er zijn nog 51 punten te verdienen. Op papier kan het nog voor ­Gilbert en Sörensen.”

De Gendt heeft zich de afgelopen twee seizoenen weinig kunnen laten zien. Hij wijt dat aan knieproblemen (2013) en een dienende rol (2014). “Op den duur verloor ik mijn moraal om echt vol door te trainen. Andere mensen begonnen aan mij te twijfelen. Zelf deed ik dat nooit. De coureur die ik was, kon niet weg zijn. Daar was ik van overtuigd. Het was zaak om hem terug te vinden. Dit is opnieuw de jonge Thomas.”

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
14 maart 2015 09:06
het puntje van mijn zetel is alvast weer aan vervanging toe.
14 maart 2015 09:16
Ik heb gisteren echt genoten van hem. Blij dat hij weer doet wat hij goed kan, houden zo Thomas!
14 maart 2015 09:24
Tja, wie heeft er niet van genoten? Welke wielerliefhebber is er nu geen fan van deze geweldenaar, het maakt eigenlijk niet uit of hij wint of niet? Als hij zich vandaag weet kalm te houden, maakt hij volgens mij zelfs kans op de overwinning morgen. Vandaag op de eerste col enkele punten halen ter verzekering van de bollen en zich dan laten uitzakken om zich te sparen voor morgen, dat lijkt me een logische tactiek voor hem, maar ja, dat is tactiek en dat past natuurlijk niet echt bij zijn stijl.
Ach, van mij mag hij ook gewoon terug knallen vandaag en opnieuw stranden op een zucht van de streep.
14 maart 2015 09:48
Toch een heerlijke renner die De Gendt.
Zal waarschijnlijk nooit de echte topper die hij zou kunnen worden worden maar hij geeft de wielerliefhebber zoveel meer dan gewoon een mooie uitslag!
14 maart 2015 10:04
De schorpioen van Beveren :)
Het maakt me blij, om deze inwoner uit mijn gemeente, weer zien te flitsen.
14 maart 2015 12:57
Hij zegt hier toch veel over zichzelf. Een dienende rol ligt hem niet, het keurslijf der tactiek ligt hem ook niet. Hij wil gewoon koersen. Als Lotto dat hem laat doen gaan zij en wij er nog veel plezier aan beleven.
14 maart 2015 13:16
Je kunt het Lotto verwijten dat ze eigenlijk weinig doen met De Gendt en ze hem maar laten doen.
Maar volgens mij is dat ook de enige manier om De Gendt te laten presteren. Hem goed laten voelen en hem laten doen wat hij goed kan.

Met de bergtrui heeft lotto toch alweer een prijsje vast. Die zijn sterk begonnen. En dan hebben ze nog Greipel en Roelandts gemist in het openingsweekend.
14 maart 2015 13:31
de gendt heeft precies veel gemeentes. sint-niklaas. stekene, beveren en semmerzake.
14 maart 2015 13:55
"Dit is opnieuw de jonge Thomas": LOL
14 maart 2015 14:02
Klasbak!
14 maart 2015 14:13
@Coldeportes: toch nog maar 28 jaar hoor, beste jaren moeten eigenlijk nog komen!
14 maart 2015 14:19
Leuke renner voor Wanty?
14 maart 2015 14:54
De Gendt heeft een doel gemaakt van de bolletjestrui in Parijs - Nice.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.