Thomas Dekker weet werelduurrecord niet te verbreken
woensdag 25 februari 2015 om 20:32

Thomas Dekker weet werelduurrecord niet te verbreken

Thomas Dekker is er niet in geslaagd om het werelduurrecord te verbreken. De 30-jarige Nederlander beet zich op de wielerbaan in het Mexicaanse Aguascalientes stuk op het record van de Australiër Rohan Dennis. Hij zette een afstand van 52 kilometer en 221 meter neer.

Dekker reed zijn poging met een enorm verzet van 58×14. De rondjes van 250 meter werden aanvankelijk afgelegd in minder dan 17 seconden. Hij was aanvankelijk van plan om langzaam van start te gaan, maar Dekker deed het tegenovergestelde. De eerste twaalf kilometer had hij een gemiddelde van meer dan 53 kilometer en was hij tien seconden sneller dan Dennis.

Halverwege liep Dekker net iets achter op het schema van Dennis. Hij slaagde erin om zich aan zijn schema van 17 seconden per rondje te houden, waardoor het spannend bleef. Nadat hij steeds vaker en verder van de zwarte lijn ging rijden, begonnen zijn rondetijden op te lopen en werd de afstand met Dennis groter.

In de slotfase slaagde Dekker er niet in zijn achterstand goed te maken. Hij kwam net iets meer dan één rondje tekort om het record van Dennis te kunnen verbeteren. Hoewel het wereldrecord buiten bereik bleef, mag Dekker zich als troostprijs wel de nieuwe houder van het Nederlandse uurrecord noemen.

Dennis blijft houder van het werelduurrecord. Dat is nog steeds 52 kilometer en 491 meter.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.