Thomas Sneyers teammanager bij ploeg van Sweeck en Cant
Foto: Cor Vos
woensdag 4 oktober 2023 om 13:28

Thomas Sneyers teammanager bij ploeg van Sweeck en Cant

Thomas Sneyers neemt het komende veldritseizoen de titel van teammanager op zich bij crossploeg Crelan-Corendon. De Limburger begon ooit als persman bij de ploeg, maar krijgt nu voor het eerst een prominente rol.

“In de praktijk was ik al hard bij de ploeg betrokken en aan mijn takenpakket verandert er niet zo heel veel. We komen er nu gewoon meer prominent mee naar buiten en de functietitel zorgt voor wat meer persoonlijke aandacht”, vertelt Sneyers ons.

Kris Wouters krijgt verantwoordelijkheid over het sportieve, binnen de ploeg die met Laurens Sweeck en Sanne Cant twee Belgische speerpunten in haar rangen heeft voor het komende crossseizoen. Sweeck won vorig seizoen nog de Wereldbeker en sloot het jaar af als nummer één van de wereld, terwijl Cant zich verzekerde van Belgische titel nummer veertien.

De ploeg, die deel uitmaakt van het Roodhooft-imperium, profileert zich als een 100 % crossploeg. “We zitten met een situatie in de cross, waarbij zowel bij de mannen als de vrouwen drie toppers de plak zwaaien, die actief zijn in de WorldTour. Maar je mag niet vergeten dat er daarnaast ook nog een strijd is tussen de échte crossers en de traditionele crossploegen. Daar willen wij voor staan. De bedoeling is om het volledige seizoen constant te presteren en week na week in beeld te komen”, legt Sneyers uit.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.