Tim Merlier hoopt vandaag weer eens te sprinten: “Maar geen makkelijke start”
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 23 mei 2024 om 13:12

Tim Merlier hoopt vandaag weer eens te sprinten: “Maar geen makkelijke start”

De sprinters zullen tijdens de voorgaande bergritten hebben uitgekeken naar de achttiende etappe van de Giro d’Italia 2024. Op één beklimming van vierde categorie na, is de etappe naar Padova volledig vlak of zelfs in dalende lijn. Krijgen we weer eens een sprint? Tim Merlier houdt nog een slag om de arm.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De Belgische sprinttroef van Soudal Quick-Step keek voor de start van de rit met aankomst in Padova vooruit. Hoe voelt Merlier zich eigenlijk na drie opeenvolgende bergetappes? “Fris kan ik me niet meer voelen, maar het is oké”, reageert hij in gesprek met Eurosport.

“Ik hoop natuurlijk nog een tweede ritzege te boeken in deze Giro. Vandaag is nog een kans, maar het is weer geen makkelijke start. Het gaat eerst in dalende lijn en dan volgt een klimmetje”, doelt Merlier op de enige gecategoriseerde klim van de dag (3,5 km aan 5,6%) in Lamon.

De winnaar van de eerste sprintrit in Fossano houdt rekening met een ziedende start. “Er zijn nog veel ploegen die geen overwinning hebben. Misschien zijn deze teams wel geïnteresseerd om mee te gaan in de vlucht. En dan is het misschien wel moeilijk om de boel te controleren”, is Merlier op zijn hoede. “Maar we zullen het zien. Het plan vanuit de ploeg is om de koers te controleren.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.