Tinkoff-Saxo blijft Nicki Sørensen steunen
Foto: Sirotti
dinsdag 23 juni 2015 om 09:40

Tinkoff-Saxo blijft Nicki Sørensen steunen

Tinkoff-Saxo blijft achter zijn ploegleider Nicki Sørensen staan. De Russische formatie was al sinds 2013 op de hoogte van de bekentenis van de Deen aan het Deense antidopingagentschap. De ploeg laat weten dat de besproken zaken een privé-aangelegenheid waren tussen het ADD en Sørensen.

De WorldTour-formatie benadrukt dat ze een diepgewortelde anti-dopingcultuur hebben dat ingevoerd is in heel het team. Tinkoff-Saxo laat in een persverklaring weten er nog steeds van overtuigd te zijn dat hun ploegleider zich volledig aan de deze cultuur houdt.

Het team geeft ook aan dat het de medewerking van werknemers stimuleert aan instanties die een beter milieu in het professioneel wielrennen stimuleren.

RIDE Magazine
78 Reacties
Sorteer op:
23 juni 2015 10:50
@8.6 We zijn er mee bezig :-)
23 juni 2015 10:53
@ Scotty

Oh oh oh, zelden zo oneens geweest met een reactie op deze site. Ook in de voetbalwereld zijn er genoeg voorbeelden van top-bestuurders en --coaches die geen voetbalcarrière hebben gehad. Het sterkste voorbeeld daarvan vind ik Mourinho. Ook is het nut van buitenstaanders/nitwits in alle sectoren zowel binnen als buiten de sport allang bewezen. Een verkokering zoals we die binnen het conservatieve wielrennen decennia lang gezien hebben helpt ons geen KLOOT vooruit. Kijk alleen al naar het sociaal-economisch systeem van ploegen/sponsoren. Gelukkig zijn steeds meer mensen zich hiervan bewust.

Om niet te ver van de dopingproblematiek af te dwalen; laat iemand mij aub vertellen wat er structureel veranderd is door de aanpak van de laatste jaren? Ik zie dezelfde problemen in een nieuw jasje. Natuurlijk moet het strenger, veel strenger.
23 juni 2015 10:54
@ Bijls:
ah, ik zat al andere media af te speuren. Carlos Sastre zou zijn vertrokken bij CSC omdat ze hem aan de doping wilden helpen.
23 juni 2015 10:56
@ LL door iedereen die bekend heeft, uit de sport te verbannen, verklein je de kans op bekentenissen. Die bekentenissen zijn voor de instanties hard nodig uberhaupt een beeld te krijgen van wat er onderhuids gebeurde.
23 juni 2015 10:56
+3 voor Sebas!

@ Boogieman

Daarom zeg ik ook dat je dat niet met terugwerkende kracht moet doen, maar vanaf bijvoorbeeld 2017. Iedereen die gepakt wordt, wordt in principe levenslang geschorst. Strafvermindering is altijd mogelijk wanneer je substantieel kan bijdragen aan het onderzoek en een groter deel van het netwerk waarin je zit kan helpen oprollen. Zo gaat dat in de "echte" boevenwereld ook.
23 juni 2015 10:59
LL ik snap je standpunt en ben voor een schone sport. Maar dan is het aan de UCI om daar een regelverandering in door te voeren. Enige jammere is dat een heleboel oude dopeurs hun waffel gaan houden. Liever dat het nu op tafel komt, dan dat het eeuwig blijft hangen.

Want inofficieel contact met oud renners kan je toch niet tegen gaan.
Dus wat mij betreft of iedereen met een doping verleden eruit middels UCI-wada regelementen of straffen en een tweede kans geven (evt met clausules).

Edit: bovenstaande reactie was nog in reactie op LLs reactie op Max (snappen we het nog ;-))
Nieuwe regels en daarmee nieuwe dopinggevallen per 2016 levenslang uit het wielrennen (niet ironman etc btw) schorsen ben ik helemaal voor. Het mag harder zolang het maar eenduidig is.
23 juni 2015 11:00
En die Belgische arts van Astana is ook zo'n lieve man. Niks aan de hand gewoon doorlopen.

"ADD: “Team CSC's doctors [...] both knew about and contributed to doping use on the team”

Joost de Maeseneer (Astana) was the team doctor"
23 juni 2015 11:03
@Sebas, sorry je blijft wat op de vlakte, welke KLOOT wil jij graag vooruit?

Mourinho heeft ook op profniveau gevoetbald (als er trouwens iemand het voetballen verkracht........). Er zijn nog veel meer voorbeelden dat mensen van buiten het voetbal, het voetbal verneuken (alleen al de oliesjeiks/chinezen, maar ook het oude bestuur van Ajax, met beursgangen etc. etc. etc.) Kan je mij een (succesvolle) voetbaltrainer noemen die nooit op hoog niveau heeft gevoetbald?!

Quote:
Om niet te ver van de dopingproblematiek af te dwalen; laat iemand mij aub vertellen wat er structureel veranderd is door de aanpak van de laatste jaren? Ik zie dezelfde problemen in een nieuw jasje. Natuurlijk moet het strenger, veel strenger.

Exact. Als buitenstaander kan je niks anders doen dan streng controleren. Onderzoeken over de periode van 5-15 jaar terug helpen ons geen fuck vooruit. Net als het weren van oud-renners. Wie geeft mij trouwens de garantie dat "nitwits" geen doping toelaten?
23 juni 2015 11:14
@LyndaLid
Mijn vergelijking met korfbal is niet voor niets. Dat is een amateursport waarin dus geen invloed van geld is. Indien wielrennen een pure liefhebberij was geweest waren er niet zoveel "idioten" die gezondheid van lijf en leden in de weegschaal hadden gelegd.
Wat dat betreft is wielrennen als het leven: je hebt schurken, helden en meelopers. Nicky Sorensen zie ik wat dat betreft als een meeloper, dit in tegenstelling tot heren als Fuentes, Armstrong, Bruyneel en Ferrari die voorop liepen in de tredmolen.
23 juni 2015 11:23
Ik dacht dat dit al bekend was? Oh nee, dat was Rolf. Het vergt inderdaad wel veel vertrouwen bij de wielervolger om maar gewoon te geloven dat al die ex-dopeurs nu te goeder trouw zijn, maar ja, als je ze er allemaal uitgooit blijft er weinig over.

En relatieve buitenstaanders op hun posities benoemen kan over het algemeen bij de wielerwereld en de journalistiek op weinig bijval rekenen, zie alleen al het gemor in NL over Plugge en Zeeman. De wielerwereld is conservatief, maar de wereld daarbuiten ook.
23 juni 2015 11:28
Goed signaal vanuit Tinkoff! Het verleden laten rusten en een prima werknemer met bakken ervaring niet aan de kant zetten in een kop-van-jut-fatsoenrakkerij zoals SKY & AG2R zo goed kunnen.

Dat Sorensen geen meesterspeler van het niveau Gianetti op dopegebied is natuurlijk ook waar. Gewoon één van de 1111, vergeven, vergeten.
23 juni 2015 11:31
@ Scotty

Nogmaals; Mourinho is dat voorbeeld. Hij heeft nooit op hoog niveau gevoetbald. Laten we het niet te zwart/wit zien en het zal mijn woord tegen het jouwne zijn wat betreft buitenstaanders. Zoals het nu gaat, met de herintegratie van ex-dopeurs in alle segmenten van de wielrennerij, ben ik van mening dat we geen KLOOT vooruit komen. Wat ik daarmee bedoel is dat er geen structurele verbetering aangaande de dopingproblematiek is. De tekenen zijn onmiskenbaar. Ik kan jou inderdaad niet garanderen dat de 'nitwits' geen doping toelaten. Dat is ook niet mijn punt. Mijn punt is wel dat zij de wielrennerij veel nieuwe inzichten kunnen geven.

Graag zie ik mijzelf overigens niet als buitenstaander. Mijn toewijding, en die van miljoenen anderen, aan de sport maken het wielercircus mede mogelijk.
23 juni 2015 11:32
Edit redactie: Geen onzin a.u.b
23 juni 2015 11:34
Quote:
Graag zie ik mijzelf overigens niet als buitenstaander. Mijn toewijding, en die van miljoenen anderen, aan de sport maken het wielercircus mede mogelijk.

Ik kijk wel eens tv. Toch heb ik niet het gevoel dat ik de tv mede mogelijk maak. Dat is natuurlijk strikt genomen wel zo, maar dan neem je jezelf wel erg serieus.
23 juni 2015 11:38
@Scotty
Ik moest aan Adriaanse en Jans denken maar die hebben volgens wikipedia beiden professioneel gevoetbald, zij het op een zeer laag niveau. Voor bestuurders ligt het anders. Is die volleybaltrainer wiens naam me even ontschiet niet een succesvol technisch directeur geweest bij AZ en later bij een andere club?
23 juni 2015 11:40
Ik neem mijzelf inderdaad erg serieus.
23 juni 2015 11:44
Het lijkt mij dat met het verwijderen van betrapte renners/ploegleiders er toch genoeg "schone" renners overblijven om die gaten op te vullen?
En dat kan volgens mij best met mensen van buiten aangevuld worden. Kijk bijvoorbeeld naar Robert eenhoorn bij az. (Benitez,Foppe de Haan en Villas Boas)
23 juni 2015 11:44
@LL
Wielrennerij zonder doping is een mooi streven, maar zolang de pakkans zo laag is (LA nooit positief getest) en er vals positieven zijn bij het bloedpaspoort (Kreuziger eerst verdacht toen opeens niet meer, Pechstein vrijgesproken enz.) denk ik niet dat je nu kunt eisen dat iemand die gepakt is een levenslange ban zou moeten krijgen. Vanwege de lage pakkans blijven veel renners gebruiken, en de ban zou op een zeer kleine pakkans en daarmee op toeval berusten.
23 juni 2015 11:49
Vals spelen is iets anders dan crimineel gedrag, ondanks dat sommigen hier proberen om te doen alsof het gelijke grootheden zijn. Als je zover heen bent dat je gaat roepen dat renners die ooit vals gespeeld hebben op moeten rotten en nooit meer enige functie mogen bekleden, dan neem je het in mijn bescheiden opinie allemaal net een tikje te serieus.

Er is niemand vermoord, verkracht of neergestoken. Er is vals gespeeld bij wielerwedstrijden. That's all. Terecht dat men Sorensen steunt. De users die vinden dat er geen ruimte is voor valsspelers binnen de wielersport die mogen wat mij betreft oprotten. Wat moet het toch heerlijk zijn als je zo'n simplistisch zwart-wit wereldbeeld hebt. Gewoon iedereen laten oprotten die iets doet/heeft gedaan wat jou niet bevalt. Lachwekkend.

Zoals Scotty terecht opmerkt gaat de vergelijking met de "gewone maatschappij" sowieso mank. Daaraan is iedereen deelnemer. Hier zijn wij slechts toeschouwers. En als het je niet bevalt, dan ga je ergens anders naar kijken. Zo simpel is het allemaal.
23 juni 2015 11:54
@ Kingstown:
Quote:
De users die vinden dat er geen ruimte is voor valsspelers binnen de wielersport die mogen wat mij betreft oprotten.

nou, dankjewel. verder heb ik wel respect voor andermans mening als ik die niet deel.
23 juni 2015 11:55
Hij wil op de foto kennelijk graag lachend overkomen, ik vind het echter een grimas....
23 juni 2015 11:55
@kingstown
Alinea 2 is wat tegenstrijdig.....
23 juni 2015 11:56
@Dirkdewolf, Joop Alberda bedoel je? Idd goed voorbeeld. Heeft wel een topsport achtergrond trouwens.

@Sebas, je kan Mourinho wel als voorbeeld nemen, maar dat slaat nergens op. Die heeft gewoon van z'n jeugd tot zn 20ste op hoog niveau gevoetbald. Dan krijg je toch wel het een en ander mee, is daarna sportwetenschap gaan studeren en meteen assistentcoach geworden. Deze man komt gewoon serieus uit de voetbalwereld.

Quote:
Zoals het nu gaat, met de herintegratie van ex-dopeurs in alle segmenten van de wielrennerij, ben ik van mening dat we geen KLOOT vooruit komen. Wat ik daarmee bedoel is dat er geen structurele verbetering aangaande de dopingproblematiek is. De tekenen zijn onmiskenbaar.


Ben best benieuwd naar die onmiskenbare tekenen. Jij gaat er dus per definitie van uit, dat alle ex-dopeurs, ook de huidige wielrenners aan de dope helpen?

Daar ben ik niet zo zeker van, en nogmaals; ik vind het te ver gaan om deze mensen, een carrière te ontzeggen binnen hun eigen wereld, waarvan ze jarenlang met veel passie onderdeel zijn geweest. Ik vind het gek dat jullie wereldverbeteraars, daar zo makkelijk overheen stappen.
23 juni 2015 11:56
@LyndaLid
Je argument over de sponsors klopt, maar alleen in een niet-hypocriete wereld. Overal draait het om het plaatje aan de buitenkant, en dat dat er goed uitziet. Voor het publiek is dat plaatje nog minder belangrijk, getuige de populariteit van Theunisse en Virenque in hun turbulente periode,
23 juni 2015 12:06
@Scotty
precies, Joop Albeda

Om te reageren moet je ingelogd zijn.