Tiralongo wordt ploegleider bij UAE-Emirates
woensdag 1 november 2017 om 12:02

Tiralongo wordt ploegleider bij UAE-Emirates

Paolo Tiralongo zal ook volgend seizoen deel uit blijven maken van het peloton. De 40-jarige Italiaan hangt na 18 seizoenen zijn fiets aan de wilgen, maar keert in 2018 terug in de ploegleiderswagen. UAE-Emirates heeft namelijk bekendgemaakt dat de Siciliaan als ploegleider bij het team van Fabio Aru aan de slag gaat.

De selectie van UAE Emirates voor 2018 bestaat uit 25 renners. Met de komst van Fabio Aru, Alexander Kristoff en Daniel Martin was de ploeg de voorbije maanden erg actief op de transfermarkt. Bovendien komen Rory Sutherland, Sven Erik Bystrøm en Alexandr Riabushenko het team versterken.

Eerder werd al bekend dat Sacha Modolo (EF Education First), Andrea Guardini (Bardiani-CSF), Matej Mohoric (Bahrain Merida), Marko Kump (CCC Sprandi Polkowice) en Louis Meintjes (Dimension Data) UAE-Emirates verlaten. Ook Przemyslaw Niemiec en Federico Zurlo keren in 2018 niet terug.

Naast Tiralongo bestaat de technische staf uit Marco Marzano, Joxean Matxin, Philippe Mauduit, Simone Pedrazzini, Daniele Righi, Mario Scirea en Bruno Vicino.

Selectie flag-ae UAE-Emirates 2018
flag-ma Anass Ait el Abdia
flag-it Fabio Aru
flag-co Darwin Atapuma
flag-it Matteo Bono
flag-no Sven Erik Bystrøm
flag-it Simone Consonni
flag-it Valerio Conti
flag-pt Rui Costa
flag-hr Kristijan Durasek
flag-it Roberto Ferrari
flag-it Filippo Ganna
flag-no Alexander Kristoff
flag-no Vegard Stake Laengen
flag-it Marco Marcato
flag-ie Daniel Martin
flag-ae Yousif Mirza
flag-it Manuele Mori
flag-it Simone Petilli
flag-si Jan Polanc
flag-it Edward Ravasi
flag-by Aleksandr Riabushenko
flag-au Rory Sutherland
flag-gb Ben Swift
flag-it Oliviero Troia
flag-it Diego Ulissi

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
1 november 2017 12:51
Gebrek aan ondersteuning voor Kristoff in de voorjaarklassiekers?
1 november 2017 12:59
Ik ben blij dat hier geen Nederlanders rijden.
1 november 2017 13:02
Wat een absolute onkunde spreidt deze ploeg ten toon. Dan haal je met Kristoff iemand binnen voor de klassiekers, heb je absoluut niemand in de ploeg die al bewezen heeft de laatste 50 km van zo'n klassieker te kunnen overleven. Dat wordt dit jaar dus niks voor Kristoff.
1 november 2017 13:10
ook ik zie maar weinig ondersteuning voor Kristoff in zijn voorjaarskoersen. maar goed, zolang je geen pech krijgt kan je het gewoon zelf doen in dit soort koersen. en hij kan zowel sprinten als alleen aankomen.
1 november 2017 13:12
Bystrom moet wel de voorfinale kunnen halen, Consonni in het geval hij zich blijft ontwikkelen zoals in het afgelopen jaar misschien ook al een eind verder dan voorgaand jaar, verder misschien Ganna en Swift?
Blijft inderdaad een zwak voorjaarsteam, Kristoff zal wel voelen dat hij voorbijgestreefd wordt en wil nog even flink wat moneys binnen harken zo.
1 november 2017 13:25
De Noren kunnen met Kristoff aardig over keien dokkeren, samen met een paar oude rotten als Mori, Marcato en Ferrari enz. Dan heb je al een aardige basis. Gooi er nog een aantal Italiaanse talenten tegenaan met Consonni, Ganna en Troia. Et voila, dan heb je je selectie compleet. Ik moet zeggen dat de spoeling daarmee nog erg dun is. Maar met een renner minder als nieuwe regel moet het lukken.
1 november 2017 19:45
Ik vind het anders een prima team. We gaan ze in bijna ieder type wedstrijd van voren zien. Alleen een hele sterke tijdrijder hebben ze niet echt.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.