Tjallingii: “Groot gat tussen kopmannen en de rest van LottoNL-Jumbo”
foto: Marcel Koch
dinsdag 11 april 2017 om 18:30

Tjallingii: “Groot gat tussen kopmannen en de rest van LottoNL-Jumbo”

Maarten Tjallingii vertelde in WielerFlits Live #21 dat LottoNL-Jumbo teleurstellende kasseienklassiekers gereden heeft. Hij voorziet ook voor de rest van het seizoen problemen. “Ze hebben acht of negen WorldTour-waardige renner”, spreekt de ex-renner van de ploeg zich uit. De rest zit volgens hem onder dat niveau.

Breedte niet goed genoeg
De Nederlandse ploeg trok de voorbije winter negen nieuwe renners aan, waaronder Lars Boom en Juan José Lobato. Die twee jongens behaalden tot op heden niet de resultaten die van hen verwacht werden. Daarnaast werden er vijf jonge renners vastgelegd. “Ik heb het idee dat er in de breedte van de ploeg minder is geïnvesteerd. Je hebt minder kopmannen. En daar tussenin zit een groot gat. Voor de Tour de France heb je acht of negen echt goede renners, die WorldTour-waardig zijn.”

Bekijk hieronder de gehele discussie over LottoNL-Jumbo (van 17.16 tot 33.00)

Meer video’s zien uit het peloton? Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
75 Reacties
Sorteer op:
11 april 2017 18:34
Wat een klets, er is juist in de breedte geinvesteerd. (Wel met oog op de toekomst) en 8/9 renners wt waardig? Volgensmij is Tjallingi nogal vol over zichzelf. Noemt ook meermaals dat de ploeg met hem beter was dan zonder. Ze missen een motivator...
11 april 2017 18:50
Quote:
Ik heb het idee dat er in de breedte van de ploeg, minder geïnvesteerd is. Je hebt minder kopmannen. Daartussen zit een groot gat

Ik heb het idee dat er in de breedte van de (klim)ploeg behoorlijk is geïnvesteerd. Ze hebben minder kopmannen, al maakt de ontwikkeling van Roglic en Bennett dat ze voor de kleine rondjes er qua aantal kopmannen niet op achteruit zijn gegaan. De gat dat er vorig jaar qua ondersteuning van de klimmers in enkele koersen was, is redelijk opgevuld. De ondersteuning van de kasseienkopman is enigszins uitgehold. Die van de sprinter is nagenoeg hetzelfde gebleven.

Ik begrijp niet helemaal welk gat Tjallingii bedoeld. Het enige 'gat' dat ik kan constateren is een bewuste keuze die wat mij betreft uitstekend te rechtvaardigen is. Daarnaast is Boom zo sympathiek geweest om het gat dit voorjaar te dichten...
11 april 2017 18:54
Is een beetje het nl-voetbalprobleem: wel talenten maar toppers (Langeveld, Terpstra, Mollema) kiezen voor het buitenland. Top is ook nog eens erg breed in het wielrennen.
11 april 2017 18:57
Welke namen heeft hij dan in gedachten? Bennett, Boom, Campenaerts, Clement, v. Emden, Gesink, Groenewegen, Kruiswijk, Roglic?
11 april 2017 18:58
In de breedte qua type renners, denk ik dat hij bedoelt.
11 april 2017 18:59
Wat mij zorgen baart is dat deze ploeg voor een groot gedeelte om Kruijswijk draait.
11 april 2017 19:00
Welke bedoelt hij dan? Bennett, Boom, Campenaerts, Clement, v. Emden, Gesink, Groenewegen, Kruiswijk, Roglic?
11 april 2017 19:01
Niet zo netjes om zo uit te halen naar je oud ploeg en ploeggenoten, en volgens mij hebben ze juist wel in de breedte geïnvesteerd. Focus is verlegd naar de rondes en daar doen ze het tot dusver prima, dat het dan niet goed gaat in de klassiekers snap ik best wel
11 april 2017 19:03
Quote:
In de breedte qua type renners

Dat is natuurlijk zo; focus is qua investering vorig najaar bijna volledig naar het rondewerk gegaan. Daarmee is het gat tussen de kopmannen en de rest echter eerder verkleind.
11 april 2017 19:04
Heb wf live vanochtend terug gekeken. Kon me in veel dingen wel vinden, maar dit is nou echt kletskoek. Het midden segment is juist versterkt. Wellicht niet in de klassiekers, maar dat ligt voor het grootste deel alweer achter ons. Misschien bedoeld hij dat er geen echte adjudanten zijn voor de kopmannen. Renners die knechten en zelf ook top van 10 kunnen rijden. Daar is echter het budget niet voor. De mannen die ze hebben die dat kunnen zijn zelf juist vaak kopman. Ten slotte zijn er inderdaad een paar mannen die (makkelijk) vervangbaar zijn. Een aantal daarvan zijn echter jonkies met wellicht groeipotentieel. Daarnaast betwijfel ik ook of je dan zoveel betere renners hiervoor kan halen als je geen extra centen kan uitgeven.
11 april 2017 19:05
En de breedte van de ploeg was de afgelopen jaren wel beter bij TLJ toen meneer Tjalingi nog voor die ploeg reed?
11 april 2017 19:11
Tjallo praat poep.

Mannen als Van Emden en Campenaerts pakken zeges, dat zijn toch niet de kopmannen. Van Emden en Tankink zijn de meest constante in de klassiekers tot dusver. Terwijl renners die juist wel bij die kopmannen horen, het (vooralsnog) meer of minder laten afweten (Boom, Lobato, Gesink) en/of pakken iig geen zeges (Groenewegen), met Roglic als uitschieter de andere kant op.

Van een aantal kun je je afvragen of ze WT-waardig zijn. Castelijns, Bouwman, Lammertink, om maar wat te noemen. Maar dat is nu eenmaal het lot van een WT-ploeg uit het rechterrijtje.
11 april 2017 19:33
Volgens mij ging de Wielerflits discussie voornamelijk over het niet presteren tijdens de klassiekers. En als de 'aangewezen' kopman dan niet presteert, is er mogelijk een motivatie probleem. Verder had ik niet het idee dat Tjallingii aan het naschoppen was, maar is de tekst een beetje sensatie makend geschreven.
11 april 2017 19:44
Duidelijk dus dat Tjallingii niet tot tien kan tellen.
11 april 2017 19:51
tellen is sowieso niet zijn sterkste kant:
Quote:
Ze hebben acht of negen WorldTour-waardige renner
11 april 2017 19:51
Als een broekkie als Dylan het gewicht moet dragen in PR dan heb je duidelijk verkeerd geinvesteerd maar het gaat natuurlijk ook om aandacht, alles draait om onze Hollandse jongens maar Battaglin en Lobato komen zelden of nooit in beeld. Waar Bauke en Sam beter lijken te gedijen in het buitenland lijkt dat andersom niet te lukken.
11 april 2017 19:52
Kom op mensen, we zijn kritisch op de voorjaarsbloemen van TLJ en iedereen springt uit zijn vel.
Tjallingi heeft gewoon gelijk. Bij blessures van kruiswijk, groenewegen, (falende)Boom of bv gesink draait er op de achtergrond geen tweede knecht rond die zich in de kijker kan rijden. Het niveau verschil tussen die groepen is torenhoog.
Ja er is geïnvesteerd in de toekomst maar dat komt dit seizoen zeker tot uiting in het voorjaar. Die jongens kunnen niet mee.
Ze bakken er niks van in de klassiekers.
Dit mag toch op sportief gebied gezegd worden. Heeft niks persoonlijk met de desbetreffende renners te maken.

Hopen dat de kleine en grote rondes deze ellende gaat doen vergeten, maar de druk op die jongens om te (moeten) presteren zal hierdoor ook toenemen.
11 april 2017 19:54
Quote:
Waar Bauke en Sam beter lijken te gedijen in het buitenland lijkt dat andersom niet te lukken.

Roglic en Bennett schijnen dan weer wel appelmoes te lusten..
11 april 2017 19:57
De WFers weten het natuurlijk beter dan iemand van de ploeg zelf
11 april 2017 20:03
@vlek
Roglic verbaast mij in alle opzichten, of ie gek is op olvarit of appelmoes weet ik niet maar juist degenen die niet presteren verdienen de aandacht en dat mis ik in deze ploeg, verinternationalisering lijkt een probleem al heb jij vast een andere uitleg als jumbo fan.
11 april 2017 20:16
Quote:
maar juist degenen die niet presteren verdienen de aandacht

Ik denk dat een ploeg aan iedereen aandacht moet besteden. Ik kan niet inschatting in welke mate daar een gebrek bestaat richting de buitenlanders. Jij wil het constateren op basis van het rijden van Battaglin en Lobato. Ik denk echter dat het rijden van andere buitenlanders die constatering dan aan het wankelen brengt. Daarmee is er wat mij betreft iets meer nodig om een probleem te constateren, dan enkel het rijden van twee renners (een knecht en een sprinter die er net een paar maanden rijdt). Of heb ik misschien een sippe foto van een van de twee gemist?
11 april 2017 20:20
Als Tjallingii stelt dat er bij TLJ maar 8 of 9 WT waardige renners rijden dan kan ik me daar niet in vinden. Wel is het zo dat een aantal renners die naar mijn mening wel WT waardig zijn, dit seizoen nog maar bar weinig hebben laten zien om verschillende redenen. Dan denk ik aan Boom, vandenBroeck, Clement, Lobato, Lindeman, Battaglin, Wijnants. Het zijn allemaal geen veel winnaars maar kunnen wel WT koersen winnen of hebben dat al gedaan.

De sprinttrein van Groenewegen heeft dit jaar weinig kleine koersen gereden en in de topkoersen is het een stuk lastiger winnen, al was Dylan er wel een aantal keren dichtbij. We zullen zien of de renners die nog niet presteerden hun niveau nog zullen vinden later dit seizoen.
11 april 2017 20:37
Maarten wil handel binnenhalen voor zijn eigen nieuwe toko, jammer, maar zijn analyse klopt helemaal niet, jammer..
11 april 2017 21:11
Feit is dat Battaglin in tegenstelling tot de eerste helft van vorig jaar tot nu toe niet veel indruk maakt.

Lobato brengt tot op heden niet wat men verwacht en/of gehoopt had.

Om van Boom en vd Broeck nog maar te zwijgen.

Het presteren van Bouwman vorig jaar leek erg hoopgevend maar ook hij heeft dat niveau nog niet kunnen benaderen.

Het houd ook in de breedte gewoon nog niet over.

Gelukkig lijken dan wel Roglic, Bennett en Campenaerts hun ontwikkeling door te zetten.

Toont van Emden bij vlagen zijn talent.

En lijkt Kruijswijk beter dan ooit eerder in deze fase van het seizoen.

Er is dus wel degelijk hoop op betere tijden als het tij eenmaal weer keert
11 april 2017 21:19
Ik had liever Groenewegen in iets kleinere koersen gezien om al een aantal overwinningen binnen te halen. Dat zou misschien de sfeer binnen zo'n ploeg ook ten goede kunnen komen. Een beetje zoals Bouhanni die Nokere en Camembert wint. De tegenstand was daar niet echt van een hoog niveau, maar een overwinning is een overwinning.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.