‘Toekomst Vuelta a Burgos in gevaar’

Door , woensdag 23 november 2016 om 12:57
‘Toekomst Vuelta a Burgos in gevaar’

foto: Unipublic/Graham Watson

De toekomst van de Ronde van Burgos ziet er niet heel rooskleurig uit. Volgens het Spaanse AS heeft de politieke partij PSOE een voorstel ingediend om de subsidie aan de wielerwedstrijd te schrappen.

De subsidie aan de Vuelta a Burgos is €700.000. Mocht de subsidie geschrapt worden of de rittenkoers helemaal verdwijnen, dan zou dat voor de politiek een flinke besparing opleveren op de begroting van het Provinciaal Instituut voor Sport en Jeugd.

Dit brengt echter wel de toekomst van de koers in gevaar. De meest recente editie had zonder de subsidie niet door kunnen gaan. Alberto Contador is de laatste eindwinnaar van de Vuelta a Burgos.

Dit artikel delen:

7 Reacties

klootje kriekeljon 23 november 2016 om 13:12

Was dit jaar toch ook al de vraag of hij door zou gaan?

GreenDay 23 november 2016 om 17:04

Europa is op allerlei vlakken achteruit aan het gaan, we worden langzaam naar de middenmoot verdrongen op cultureel en economisch vlak. De teloorgang van veel koersen is daar een interessant maar schrijnend voorbeeld van. Er gaan er de komende jaren helaas nog veel sneuvelen in Spanje, Italië en Frankrijk.

Lalsacien 23 november 2016 om 18:19

Wat doet de UCI voor het behoud van de kleinere wedstrijden?

tylerhamilton 23 november 2016 om 18:57

@Greenday
Ben ik toch wel benieuwd wie volgens jou, ons aan het verdringen is op de beide vlakken cultureel en economisch? China?

nederbelg 23 november 2016 om 20:43

Grappig: een discussie tussen twee door en door Amerikaanse nicknames over de teloorgang van het avondland. Don’t wanna be an American idiot…

Darth333 23 november 2016 om 22:27

@nederbelg haha scherp. Overigens grappig dat je ‘nickname’ ipv ‘gebruikersnaam’ gebruikt. Alleen mag ik dat niet zeggen, vanwege mijn gebruikersnaam die door de amerikanisering tot stand is gekomen.

tylerhamilton 24 november 2016 om 18:45

@Nederbelg
Ik was niet uit op een discussie hoor, ik was slechts benieuwd naar de onderbouwing van de hier geplaatste mening van Greenday.
Overigens heeft mijn Amerikaanse gebruikersnaam naam geen betrekking op een voorliefde voor Amerika. De keuze voor mijn gebruikersnaam is puur gericht op de persoon Tyler Hamilton, die bij mij de nodige sympathie opbracht na het lezen van zijn boek ‘the secret race’.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.