Tom Dumoulin: “Eigenlijk niet de bedoeling om de leiding te pakken”
vrijdag 15 augustus 2014 om 17:25

Tom Dumoulin: “Eigenlijk niet de bedoeling om de leiding te pakken”

Tom Dumoulin

foto: Sirotti

Met nog twee dagen te gaan gaat Tom Dumoulin als leider het slotweekend van de Eneco Tour in. De Limburger eindigde vandaag op een tweede plaats en neemt daarmee de leiderstrui over van Lars Boom. Na afloop bekende hij dat dit geen vooropgezet plan was. “Het was eigenlijk niet de bedoeling om de leiderstrui te pakken,” vertelt hij voor de camera van Sporza.

“Ik had hem niet per se hoeven pakken. Dat was niet het doel,” geeft hij toe. Dumoulin ging in eerste instantie voor dagsucces. “Ik was heel goed en wilde eigenlijk voor de overwinning gaan. Maar Greg was iets te ver weg. Dat is jammer, want ik denk dat ik als snelste de laatste vijfhonderd meter heb gereden. Ik moest van de tiende plek komen.” Hij begon de slotklim van ver. “Ik liet mij iets te makkelijk weg drukken. Een beginnersfoutje,” geeft hij toe.

Nu hij de trui heeft, wil Dumoulin deze niet meer afgeven. “Ik ben in supervorm. De Tour heeft mij net als vorig jaar goed gedaan. Ik hoop dat ik de leiderstrui kan behouden.” Hij beseft dat dit een behoorlijke opgave zal worden. “Het BMC-blok is sterk. Zeker ook in de Ardennen. Wij moeten nu gaan controleren. Ze kunnen je gaan aanvallen. Dat is moeilijker dan op je kans wachten als tweede in het klassement. Het was niet helemaal de bedoeling, maar dat hoeft niet slecht te zijn.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.