Tom Dumoulin: “Er werd goed doorgekoerst vandaag”
foto: Cor Vos (archief)
zondag 12 mei 2019 om 18:43

Tom Dumoulin: “Er werd goed doorgekoerst vandaag”

Tom Dumoulin was attent in de tweede etappe van de Giro d’Italia. De kopman van Team Sunweb zat vooraan het peloton bij de gevaarlijke klimmetjes, omdat de afdalingen mogelijk nat waren vanwege de regen. Dat liet hij na afloop weten tegen de NOS.

Volgens de Limburger was het de bedoeling om vooraan te rijden op de twee klimmetjes van de dag. “Het had nat kunnen liggen, maar nu was het droog. Anders was het echt link geweest. De ploeg heeft goed gereden, daar was ik heel blij om”, aldus Dumoulin, die het een lastige rit noemde. “Iedereen is fris en in de eerste honderd kilometer in de regen was een grote kopgroep vooruit. Er werd goed doorgekoerst vandaag.”

In de rituitslag werd Dumoulin twintigste, in het klassement blijft hij vijfde. “Er is nog steeds een beetje teleurstelling”, reageert hij daags na zijn openingstijdrit. “Vijfde worden en een halve minuut verliezen, dat is niet waar ik voor kwam. Ik had de punch niet om mijzelf helemaal uit elkaar te trekken. Ik had een lekker ritje gereden, maar met een lekker ritje win je geen proloog. Ik was vandaag al bezig met de dag van vandaag. Zo werkt dat in een grote ronde.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.