Tom Veelers opnieuw geopereerd aan knie
donderdag 7 april 2016 om 12:24

Tom Veelers opnieuw geopereerd aan knie

Tom Veelers is opnieuw geopereerd aan zijn knie. Dat meldt zijn ploeg Giant-Alpecin. Veelers kwam dit seizoen nog niet in actie en kan hierdoor de komende weken nog geen wedstrijden rijden.

De 31-jarige Tukker kampt al sinds begin vorig seizoen met de blessure, waaraan hij vorig jaar al geopereerd is. Bij de nieuwe operatie twee weken geleden hebben de doktoren het defecte kraakbeen opnieuw onderzocht. “Het kraakbeen was verzegeld, maar het littekenweefsel was nog zacht,” legt teamarts Anko Boelens uit.

De komende zes weken mag Veelers zijn knie niet teveel belasten. Na deze herstelperiode kan hij zijn training hervatten. Veelers richt zich op zijn herstel. “Na de operatie vorig jaar had ik enkele MRI controles. Daarbij leek alles in orde te zijn, maar ik bleef pijn ervaren tijdens het trainen. Nu is er een andere procedure gebruikt. Ik ben hoopvol over het resultaat, al moet ik voorzichtig blijven.”

Veelers reed in 2012, 2013 en 2014 de Tour de France en was daarin een belangrijke pion in de sprinttrein van zijn ploeg. Het is nog niet bekend wanneer hij zijn rentree kan maken.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
7 april 2016 12:30
Enkele weken buiten strijd?

In ieder geval goed om iets te horen. Het is te hopen dat hij de tweede helft van het seizoen weer pijnvrij wat koersen kan rijden.
7 april 2016 12:42
“Het kraakbeen was verzegeld, maar het littekenweefsel was nog zacht,”

Iemand hier medisch onderlegd?
Betekent dit dan dat de operatie niet goed is uitgevoerd? Of heeft hij het te snel weer belast? Of is het gewoon pech en risico van het vak?
7 april 2016 13:35
Vreemd dialect hebben die Tukkers:

"Ik heb hoopvol over het resultaat, al moet ik voorzichtig blijven."
7 april 2016 15:13
Dit is eigenlijk nog vervolg op gevolgschade wegens de doldrieste actie van Cav tegen hem in de TdF 2014?
7 april 2016 15:27
@ikbenprocycling, aan het zoeken naar een zondebok? Bovendien is doldriest wel een heel groot woord voor een minimaal schouderduwtje.
7 april 2016 15:37
@ikbenprocycling
Lijkt me niet, het was trouwens in de Tour 2013 die actie en in 2014 heeft hij volgens mij zonder problemen gekoerst.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.