Tondo stapt over naar Telefonica Movistar
zondag 29 augustus 2010 om 10:34

Tondo stapt over naar Telefonica Movistar

Xavier Tondo rijdt komend seizoen in dienst van Telefonica Movistar, zoals het huidige Caisse d’Epargne zal gaan heten. De 31-jarige Spaanse klimmer tekende een contract voor twee seizoenen bij de formatie van Eusebio Unzué, zo meldt biciciclismo. Tondo komt over van Cervélo Test Team, dat er aan het einde van dit seizoen mee stopt.

Tondo is bezig aan zijn eerste seizoen in dienst van de Zwitserse ploeg, nadat hij eind 2009 overstapte vanaf Andalucia-CajaSur. In het voorjaar maakte de Spanjaard indruk door een rit te winnen in zowel Parijs-Nice als de Ronde van Catalonië. Momenteel is Tondo actief in de Vuelta a España.

Na de jonge Pool Michal Kwiatowski is Tondo de tweede aanwinst van Telefonica Movistar. Manager Eusebio Unzué is verder ook nog altijd in onderhandeling met de Spaanse sprinter Francisco Ventoso (CarmioOro) en de Wit-Russische klimmer Branislav Samoilav (Quick Step). Unzué hoopt tevens de contracten van kopmannen Luis Léon Sanchez en Rigoberto Uran te verlengen. De Spanjaard staat echter ook in de belangstelling van Rabobank, terwijl de Colombiaan een vorstelijke aanbieding van Sky Pro Cycling Team heeft ontvangen.

Klik hier voor een overzicht van alle transfernieuwtjes en -geruchten.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.