Toon Aerts verlengt contract bij Telenet-Fidea
Toon Aerts - foto: Cor Vos
woensdag 12 juni 2019 om 12:12

Toon Aerts verlengt contract bij Telenet-Fidea

Belgisch kampioen veldrijden Toon Aerts heeft zijn contract bij Telenet-Fidea opengebroken. De 25-jarige renner, momenteel actief in de Baloise Belgium Tour, maakt tot eind 2022 deel uit van het team. “Deze ploeg vormt een geheel waarin ik optimaal kan blijven groeien”, is een blije Aerts van mening.

Aerts kan terugkijken op een puik veldritseizoen. Hij won de wereldbeker veldrijden, werd Belgisch kampioen in Kruibeke en daarnaast eindigde hij bij de wereldkampioenschappen veldrijden in Bogense op een derde plaats. “Ik heb een heel goed veldritseizoen achter de rug. Ik hoop zo een topseizoen in de toekomst nog te herhalen en ik voel aan dat deze ploeg voor mij de meest geschikte is om op deze manier mijn carrière verder uit te bouwen.”

Volgens Aerts was het geen moeilijk besluit om zijn verbintenis open te breken: “In de herfst begin ik al aan mijn zevende seizoen bij de ploeg, dus ik ken het hier ondertussen vanbinnen en vanbuiten. Ik weet hier perfect bij welke mensen ik terecht kan voor welke vragen. Vanuit de ploegleiding ondersteunen Karen, Sven en Kris me ten volste. Ik kan in dit team ook blijven samenwerken met mijn eigen trainer Tim, in constant overleg met de ploegleiding. Dat verloopt allemaal heel vlot. Al die punten vormen samen een geheel waarin ik optimaal kan presteren. Ik voel me hier enorm goed en dat werpt zijn vruchten af. Een verlengd verblijf bij de ploeg was dan ook een logische stap.”

“Ben nog niet uitgekeken op het veldrijden”
Waar mannen als Mathieu van der Poel en Wout van Aert niet meer in alle crossen aan de start zullen verschijnen blijft Aerts dat voorlopig wel doen. “Ik heb in mijn veldritcarrière nu eenmaal de wereldbeker gewonnen en twee van de drie kampioenschappen. Mijn doel is om in de loop van mijn carrière de overgebleven leemtes verder op te vullen. Ik ben nog niet uitgekeken op het veldrijden. Ik heb zeker nog genoeg doelen om mij voorlopig 100% te concentreren op het veld.”

“Ik wil me de komende winters nog volop profileren als veldrijder. Er gaan geruchten rond dat het komende WK in het Zwitserse Dübendorf biljartvlak zal zijn. Dat is niet echt spek naar mijn bek. Daarom focus ik liever van september tot februari op de drie regelmatigheidsklassementen. Daar wil ik op termijn mijn sterkte van maken.”

Voor het veldritseizoen daar is wachten er voor Aerts en zijn ploegmakkers nog een serie wedstrijden. “Qua vermogen en gevoel draaide het al goed de afgelopen weken. In de kermiskoersen en Flèche du Sud ging ik zonder forceren op zoek naar het goede gevoel. In de Flèche eindigde ik zelfs als tweede achter ploegmaat Quinten Hermans. In juni liggen er voor mij enkele mooie doelen op de weg met de Baloise Belgium Tour, het BK tijdrijden in Middelkerke en het BK in Gent. Daar liggen voor de ploeg en mij een aantal mogelijkheden om in de kijker te rijden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.