Albert Philipsen beste junior in Hamme, Seppe Van den Boer wint bij beloften
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 27 januari 2024 om 13:07

Albert Philipsen beste junior in Hamme, Seppe Van den Boer wint bij beloften

Albert Philipsen heeft zijn talent nog maar eens tentoongespreid, maar dit keer in de cross. De 17-jarige Deen was zaterdag de beste in de juniorenwedstrijd tijdens de X2O Badkamers Trofee in Hamme. Bij de beloften ging de overwinning naar Seppe Van den Boer.

Philipsen rekende in Hamme af met de Oostenrijker Valentin Hofer en thuisrijder Tibo Van Compernolle. Het Deense toptalent, dat al een profcontract getekend heeft voor 2025 bij Lidl-Trek, kwam uiteindelijk solo over de finish in de Flandriencross.

Als eerstejaars junior werd Philipsen in 2023 onder meer wereldkampioen op weg, Europees kampioen op de weg en Europees- én wereldkampioen op de mountainbike. Ook is hij weg- en tijdritkampioen van Denemarken. INEOS Grenadiers, Lidl-Trek, BORA-hansgrohe, UAE Emirates, Alpecin-Deceuninck en Jumbo-Visma waren geïnteresseerd in Philipsen, die uiteindelijk koos voor Lidl-Trek.

Seppe Van den Boer was de winnaar in de beloftenwedstrijd in Hamme. Die U23-cross maakte, in tegenstelling tot de juniorenwedstrijd, wel deel uit van het X2O Trofee-klassement. Baloise Trek Lions-renner Van den Boer rekende af met Janssen en Janssen: de Nederlander Lucas Janssen werd tweede en de Belg Wout Janssen derde.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.