Topvijfplaats voor Jens Adams ondanks val en fietswissel
©Photopress.be
zondag 16 december 2018 om 18:41

Topvijfplaats voor Jens Adams ondanks val en fietswissel

Jens Adams is aan een betere periode bezig. In Zonhoven zag de Kempenaar dat bekroond met een eerste topvijfplaats dit seizoen in een klassementscross. Adams vertrekt vanavond met ploegmaat Laurens Sweeck voor een paar dagen naar Mallorca.

“Ik startte op de derde rij, maar kon heel snel opschuiven en kwam terecht in een groepje met Toon Aerts en Wout van Aert”, aldus de Pauwels Sauzen-Vastgoedserviceprof na afloop. “Daarin kon ik me best goed handhaven, tot ik plots ten val kwam. Ik voelde mijn fiets schuiven, maar geraakte om een of andere reden niet uit mijn klikpedaal en ging onderuit.”

Adams moest ook nog eens van fiets wisselen, waardoor hij terugviel naar plaats vijftien. “Daarna ben ik mijn eigen tempo blijven rijden en dat was vandaag hoog genoeg om opnieuw op te schuiven naar de top vijf. Op twee ronden van het einde kwam Laurens Sweeck bij mij en het deed deugd toch een rondje in zijn wiel te kunnen zitten. Maar tijdens het uitklauteren van de Kuil, merkte ik toch dat ik nog wat overschot had, zodat ik die vijfde plaats kon vasthouden. In dit sterke deelnemersveld ben ik daar best tevreden mee.”

Jens Adams reist vanavond nog af naar Mallorca, samen met ploegmakker Laurens Sweeck. “Ik ben nog niet op stage geweest. Dat weekje zon lijkt me nu ideaal in functie van de drukke kerstperiode.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.