Tour 2019: Chris Horner analist voor Amerikaanse tv
foto: Cor Vos (archief)
maandag 24 juni 2019 om 15:51

Tour 2019: Chris Horner analist voor Amerikaanse tv

Chris Horner debuteert in de Tour de France als analist voor het Amerikaanse NBC Sports. De inmiddels 47-jarige winnaar van de Vuelta a España 2013 reist dagelijks mee om zijn mening te geven over de koers. Hij doet dat samen met oud-prof Christian Vande Velde.

Helemaal nieuw is het werk als analist niet voor Horner. Begin dit jaar was hij al te horen tijdens Luik-Bastenaken-Luik, al was dat als co-commentator. “Ik ben goed in praten over wielrennen, maar voor tv moet je het korter houden. Je moet to the point komen. Je moet heel duidelijk zijn en dat is het deel waar ik geen ervaring mee heb. We zullen zien of ik het kan en of ik er goed in ben. En natuurlijk, of ik het leuk vind”, zegt de Amerikaan tegen Cyclingnews.

De ‘serieuze’ carrière van Horner zit er wel al op. “Ik heb nog wel een proflicentie, maar ik zie mijzelf totaal niet als prof”, zegt hij. “Het is niet langer mijn werk of mijn loopbaan. Ik hou gewoon van koersen. Het is een makkelijkere overgang als ik nog een beetje blijf koersen en zo in de niet-fietswereld terecht kom.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.