Tour 2020: André Greipel stapt af in laatste Alpenrit
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 17 september 2020 om 13:29

Tour 2020: André Greipel stapt af in laatste Alpenrit

André Greipel zal de Tour de France 2020 niet uitrijden. De ervaren Duitser van Israel Start-Up Nation gooide vroeg in de laatste Alpenetappe de handdoek in de ring.

Greipel stond na 17 dagen op de 143ste plaats in het klassement op vijf uur van gele trui Primoz Roglic. De 38-jarige sprinter won al elf Touretappes, maar kon dit jaar geen potten breken. Een zesde plaats in de sprint naar Île de Ré was zijn beste daguitslag. In de lijst met uitvallers in deze Tour de France is Greipel nummer 27.

“Ik ben enorm teleurgesteld dat ik moet opgeven voor Parijs en de Champs-Élysées, maar ik kan wel zeggen dat ik werkelijk alles heb gegeven. Het was een frustrerende Tour, aangezien het een week duurde vooraleer ik hersteld was van mijn valpartij op de openingsdag. Vervolgens stapelden de problemen zich op.”

“Maagproblemen, een infectie… het was gewoon niet mijn Tour. Als blijkt dat dit mijn laatste Tour de France is, dan kan ik alleen maar zeggen dat ik met onvergetelijke herinneringen afscheid neem van de Tour. Ik wil mijn ploeg en teamgenoten bedanken en wens ze nog veel succes in deze Tour.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.