Tour 2020: Jens Keukeleire maakt deel uit van selectie EF Pro Cycling
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 25 augustus 2020 om 19:34

Tour 2020: Jens Keukeleire maakt deel uit van selectie EF Pro Cycling

EF Pro Cycling heeft zijn selectie voor de Tour de France gepresenteerd en Jens Keukeleire is van de partij. De Amerikaanse formatie rekent met Rigoberto Urán, Daniel Felipe Martínez en Sergio Higuita op maar liefst drie Colombianen. Ook Alberto Bettiol is van de partij.

Urán was drie jaar geleden nog de voornaamste uitdager van Chris Froome, met een tweede plaats in het eindklassement tot gevolg. Vorig jaar eindigde hij nog als zevende in Parijs. “Het doel is altijd om het maximale te presteren en met de beste renners te strijden voor de prijzen”, houdt de Colombiaan zich op de vlakte.

Voor zijn jongere landgenoot Higuita is het een bijzonder moment, aangezien hij voor het eerst aan de start zal staan van de Ronde van Frankrijk. “Het is ongelofelijk om te bedenken dat over een paar dagen een kinderdroom in vervulling gaat. Het is al helemaal speciaal omdat ik mag starten in de Colombiaanse kampioenstrui.”

De derde en laatste Colombiaan, Martínez, won in aanloop naar de Tour het Critérium du Dauphiné. EF Pro Cycling richt zich vooral op de bergetappes met ook nog Tejay van Garderen en Hugh Carthy aan de start. Alberto Bettiol en Jens Keukeleire kunnen wellicht voor een succesje zorgen in één of meerdere overgangsetappes.

Keukeleire maakt zich op voor vijfde Tour
Keukeleire kijkt uit naar de Tourstart in Nice. “Dit zal mijn vijfde Tour worden. Ik weet dus wel wat ik kan verwachten, maar het zal dit jaar toch anders worden. Ik heb in de Dauphiné al met onze Colombiaanse renners gekoerst en dat ging goed. We hopen in de Tour ook weer succes te boeken”, zo laat onze landgenoot weten.

Selectie flag-us EF Pro Cycling voor flag-fr Tour de France (29 augustus-20 september)
flag-it Alberto Bettiol
flag-gb Hugh Carthy
flag-us Tejay van Garderen
flag-co Sergio Higuita
flag-be Jens Keukeleire
flag-co Daniel Felipe Martínez
flag-us Neilson Powless
flag-co Rigoberto Urán


RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.