Tour 2020: Lotto Soudal heeft selectie op papier

dinsdag 23 juni 2020 om 16:38
Tour 2020: Lotto Soudal heeft selectie op papier

foto: Cor Vos (archief)

Lotto Soudal heeft acht renners geselecteerd voor de Tour de France. Sprinter Caleb Ewan is na een zeer succesvolle Tour van 2019 weer van de partij. Verder maken ook Philippe Gilbert, Tim Wellens en John Degenkolb deel uit van de selectie.

Ewan was vorig jaar de succesvolste sprinter in de Tour de France met liefst drie ritzeges, waaronder een prestigieuze overwinning op de Champs-Élysées. “Er zijn dit jaar minder sprintkansen, maar de spurters krijgen alsnog een paar mooie etappes voorgeschoteld”, zo vertelt teammanager John Lelangue op een speciaal belegde persconferentie.

De Australiër kan tijdens de hectische sprintfinales rekenen op Jasper De Buyst en Roger Kluge. “We hebben vertrouwen in Caleb, aangezien hij een van de snelste sprinters is. Verder hebben we nog John Degenkolb, waardoor we als ploeg twee kaarten hebben om mee te spelen. We hebben duidelijke afspraken gemaakt binnen de ploeg.”

De ploeg richt zich niet alleen op mogelijk sprintsucces met Ewan en Degenkolb, maar heeft met Gilbert, Wellens en Thomas De Gendt ook drie potentiële rittenkapers geselecteerd. De selectie wordt aangevuld met een opvallende naam: de beloftevolle Steff Cras mag zich dit jaar bewijzen op het allerhoogste niveau.

Selectie flag-be Lotto Soudal voor flag-fr Tour de France (29 augustus-20 september)
flag-be Jasper De Buyst
flag-be Steff Cras
flag-de John Degenkolb
flag-au Caleb Ewan
flag-be Thomas De Gendt
flag-be Philippe Gilbert
flag-de Roger Kluge
flag-be Tim Wellens

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.