Tour 2020: Opgave Pöstlberger na bijensteek in mond, Castroviejo niet gestart
foto: Cor Vos
vrijdag 18 september 2020 om 14:07

Tour 2020: Opgave Pöstlberger na bijensteek in mond, Castroviejo niet gestart

Update Lukas Pöstlberger heeft vroeg in de negentiende etappe van de Tour de France op moeten geven. De Oostenrijker van BORA-hansgrohe werd tijdens de rit door een bij gestoken in zijn mond. Hulp van de koersdokter kon niet helpen, waarna hij moest afstappen.

Op 24 november verschijnt de nieuwe winter-editie van RIDE Magazine. Mathieu van der Poel prijkt je op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Nog voor de start van de rit nam het Tourpeloton al afscheid van Michael Gogl (NTT Pro Cycling), terwijl ook Jonathan Castroviejo van INEOS Grenadiers het startblad niet tekende. De Spanjaard gaat zich voorbereiden op het restant van het seizoen, laat zijn ploeg weten.

Door de opgaves van Gogl, Castroviejo en Pöstlberger komt het totaal aantal uitvallers in de Tour op dertig.


Update 15.05 uur – Pöstlberger in orde na allergische reactie

Lukas Pöstlberger moest na de bijensteek de strijd staken in de Tour de France. De Oostenrijker kreeg nog in de koers een allergische reactie als gevolg van de steek, waarna hij in de graskant viel. Daarna is hij naar het ziekenhuis gebracht. Het laatste nieuws is dat Pöstlberger zich weer wat beter voelt, laat BORA-hansgrohe weten. “Niemand hoeft zich zorgen te maken”, meldt de ploeg.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.