Tour 2021: Miguel Ángel López gaat niet meer van start
foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 16 juli 2021 om 09:07

Tour 2021: Miguel Ángel López gaat niet meer van start

Miguel Ángel López zal vandaag niet meer aan de start verschijnen van de negentiende etappe van de Tour de France. De klimmer van Movistar, die een bleke Tour achter de rug heeft, richt zijn vizier nu op onder meer de Vuelta a España.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De 27-jarige López begon als een van de podiumkandidaten aan de 108ste editie van de Tour de France, zeker omdat hij in aanloop naar de Franse ronde de Ruta del Sol en de Mont Ventoux Dénivelé Challenge wist te winnen. De renner van Movistar kreeg echter al snel af te rekenen met valpartijen en pech en was na twee mindere dagen in de Alpen al uitgeschakeld voor een goed klassement.

In het vervolg van de Tour slaagde López er ook niet in om indruk te maken als rittenkaper. López stond na achttien etappes 35ste in het algemeen klassement. De achterstand op leider Tadej Pogačar was al gegroeid richting de twee uur. Zijn beste uitslag is een 27ste plek op de top van de Col du Portet.

López hoopt over ruim een maand beter te presteren in de Vuelta a España. De Spaanse ronde begint op zaterdag 14 augustus in Burgos en eindigt drie weken later op zondag 5 september in Santiago de Compostela. De Colombiaan zal daarvoor ook nog op standby moeten staan voor de Olympische wegwedstrijd in Tokio: López is namelijk aangewezen als reserve.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.