Tour 2023: Jumbo-Visma benadrukt nog eens de ‘individuele doelen’, maar wel ‘een hoofddoel’
Leider Vingegaard - foto: Cor Vos
zaterdag 1 juli 2023 om 08:14

Tour 2023: Jumbo-Visma benadrukt nog eens de ‘individuele doelen’, maar wel ‘een hoofddoel’

Jumbo-Visma staat zaterdag als titelverdediger aan de start van de Tour de France. De Nederlandse ploeg rekent drie weken op kopman Jonas Vingegaard, maar ook de Belgische alleskunner Wout van Aert zal een zeer belangrijke rol hebben. Op de ploegsite blikken de twee tenoren nog eens vooruit. “Tweede en derde week zullen cruciaal zijn.”

Van Aert is de eerste renner die aan het woord komt. De Vlaming krijgt zaterdag in en rond Bilbao meteen een kans om voor het geel te gaan, al zal dat zeker niet makkelijk zijn. “Ik hou van deze start. Er kan van alles gebeuren op de eerste dag. De beklimmingen zijn nog iets te kort voor de echte klimmers. Voor de renners die zich thuis voelen in de klassiekers, zal het gaan om bijblijven en de beklimmingen overleven. Ik ben inderdaad erg ambitieus. Natuurlijk ga ik proberen om de openingsetappe te winnen en de eerste gele trui te pakken.”

“Ik wil etappes winnen”, gaat Van Aert verder. “De Tour de France is de grootste wielerwedstrijd ter wereld. Voor ons renners is het als de heilige graal. Ik start zaterdag in goede vorm en kijk ernaar uit. Naast het nastreven van onze individuele doelen, werken we als een team om ons hoofddoel te bereiken. We kennen onze capaciteiten en weten wat er nodig is om de Tour te winnen. Bovendien hebben we vorig jaar laten zien dat we kunnen achtervolgen, maar het verdedigen van de gele trui paste ook bij ons.”

 

 

Vingegaard: “Heel wat renners in staat om mee te doen voor eindzege”
Het dragen van de gele trui is iets wat Vingegaard zal nastreven. De Deense klimmer blijft wel zeer rustig, zo zegt hij zelf. “Als titelverdediger behoren we tot de favorieten om de Tour de France te winnen. Dat legt geen extra druk op mij. Er is voor mij weinig veranderd ten opzichte van vorig jaar. We starten in Bilbao met hetzelfde doel. De eerste week zal zwaar zijn, dus we moeten op onze hoede zijn.”

“Ik denk dat de tweede en derde week cruciaal zullen zijn. Omdat deze Tour maar liefst vijf bergen bevat, is het moeilijk te voorspellen waar de focus zal liggen. Dankzij mijn goede voorbereiding ben ik meer dan klaar voor deze zware Tour de France”, aldus Vingegaard. “Naar mijn mening zijn er heel wat renners in staat om mee te doen voor de eindzege. Ik zie niemand of mezelf als favoriet. Hoewel mijn persoonlijkheid het afgelopen jaar niet veel is veranderd, is mijn ontwikkeling als atleet dat wel. We zullen zien wie over drie weken de gele trui draagt.”

 

 

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.