Tour de France Femmes 2023: 7 Belgische rensters aan het vertrek
Lotte Kopecky maakt ook dit jaar serieuze kans op ritwinst - foto: Cor Vos
donderdag 20 juli 2023 om 21:20

Tour de France Femmes 2023: 7 Belgische rensters aan het vertrek

Zeven Belgische rensters staan dit jaar aan de start van de Tour de France Femmes avec Zwift. De etappekoers voor vrouwen, die sinds 2022 weer op de kalender staat, begint aanstaande zondag 23 juli in Clermont-Ferrand. WielerFlits zet de Belgische rensters voor u op een rijtje!

Er staat in totaal een Belgische minder dan vorig jaar aan de start. Van de rensters die in 2022 ook reden zijn Lotte Kopecky (SD Worx), meervoudig wereldkampioene veldrijden Sanne Cant en Julie de Wilde opnieuw van de partij. De Wilde maakt afgelopen editie het mooie weer door de witte trui te mogen dragen en in de tweede etappe naar de zevende plek te spurten. Kopecky behaalde twee keer een derde plaats en ook werd ze tweede in het puntenklassement. Met een 33e plaats was ze tevens de beste Belgische in het eindklassement.

Fenix-Deceuninck, dat voor een week door het leven zal gaan als Fenix-Elegant, is net als verleden jaar hofleverancier. In de selectie zien we naast Cant en De Wilde ook de sterke Julie Van De Velde en Marthe Truyen, de nummer drie van Parijs-Roubaix. Bij AG Insurance-Soudal Quick-Step is Justine Ghekiere de enige Belgische die in dienst van Ashleigh Moolman-Pasio mag rijden.

Voorts is de deelname van Fien Delbaere bij Israel-Premier Tech Roland opvallend. Ze moest een groot deel van het voorjaar schrappen als gevolg van een hersenschudding en niet lang na haar rentree sloeg het noodlot opnieuw toe. In de eerste etappe van de RideLondon Classique liep ze een ontwricht stuitbeen op. Tijdens de Tour de France Femmes zal ze vooral in dienst rijden van haar kopvrouwen Claire Steels en Tamara Dronova.

AG Insurance-Soudal Quick-Step
flag-be Justine Ghekiere

Fenix-Elegant
flag-be Sanne Cant
flag-be Julie De Wilde
flag-be Marthe Truyen
flag-be Julie Van De Velde

Israel-Premier Tech Roland
flag-be Fien Delbaere

SD Worx
flag-be Lotte Kopecky

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.