‘Tour de La Provence gaat mogelijk niet door in 2023’
Nairo Quinrana was dit jaar de beste in het eindklassement - foto: Cor Vos
zondag 4 december 2022 om 12:23

‘Tour de La Provence gaat mogelijk niet door in 2023’

Het is maar de vraag of de Tour de La Provence volgend jaar wel doorgaat. De Franse koers kampt volgens de Franse sportkrant L’Équipe met de nodige financiële problemen en prijkt voorlopig niet op de UCI-kalender 2023.

De organisatie van de Tour de La Provence zou kampen met de nodige financiële zorgen en ook op organisatorisch vlak rommelt het behoorlijk. Oud-renster Marion Rousse was als adjunct-directeur verbonden aan de Franse rittenkoers, maar is inmiddels opgestapt wegens een financieel geschil en onderneemt juridische stappen tegen de organisatie.

De Tour de La Provence kende zijn eerste editie in 2016, gewonnen door Thomas Voeckler, en is traditioneel een van de eerste Europese koersen op de wielerkalender. Op de erelijst prijken mooie namen als Rohan Dennis, Gorka Izagirre, Nairo Quintana (2x) en Iván Sosa.

Nairo Quintana won de (voorlopig) laatste editie van de Tour de La Provence. De Colombiaanse klimmer wist op de slotdag de Italiaan Filippo Ganna nog uit de leiderstrui te rijden, door op de slotklim naar La Montagne de Lure van iedereen weg te fladderen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.