Tourbaas Prudhomme vraagt fans om langs hele parcours mondmaskers te dragen

dinsdag 11 augustus 2020 om 12:07
Tourbaas Prudhomme vraagt fans om langs hele parcours mondmaskers te dragen

© Cor Vos

Duidelijke en niet mis te verstane boodschap van Christian Prudhomme richting de toeschouwers tijdens de Tour: “Draag een mondkapje langs de kant van de weg. Niet alleen in de verplichte zones zoals bij start en finish en op de cols, maar langs het volledige parcours.”

Prudhomme doet zijn oproep in Nicematin.com. “Covid-19 of niet, er zullen onvermijdelijk toeschouwers langs het parcours staan”, beseft de Tourbaas. “Maar als je van de Tour en zijn kampioenen houdt, draag dan alsjeblief overal een mondmasker. Niet alleen op plaatsen waar dat verplicht zal zijn en waar door ons zal gefilterd worden.”

Verder zal zoals eerder al gemeld de reclamekaravaan gelimiteerd worden en bereidt de organisatie een ‘gezondheidsbubbel’ rond de renners voor. “2020 wordt niet het jaar om handtekeningen en selfies te vragen. Vergelijk het met de finale van Wimbledon of de Champions League voetbal. Je vraagt aan Federer of Messi ook geen handtekening voor de match”, aldus Prudhomme.

“Maar als de pandemie voorbij is, zal de Tour terugkeren naar zijn oorspronkelijke vorm en wordt het wielrennen opnieuw die prachtige en populaire sport”, eindigt hij met een positieve noot.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.