‘Transfer Cavendish naar Bahrain Merida slechts kwestie van tijd’

maandag 7 oktober 2019 om 12:50
‘Transfer Cavendish naar Bahrain Merida slechts kwestie van tijd’

foto: Cor Vos

Bahrain Merida maakt binnen enkele dagen, of mogelijk zelfs uren, de komst bekend van Mark Cavendish. Dat meldt VeloNews vandaag. Daarmee zou de Britse sprinter herenigd worden met Rod Ellingworth, de grote baas bij de Bahreinse ploeg, met wie hij eerder al samenwerkte.

Van interesse van Bahrain Merida in Mark Cavendish is al langer sprake. Vorig jaar al hengelde de WorldTour-ploeg naar zijn diensten en ook dit jaar kwam de Bahreinse ploeg in beeld, toen de Britse sprinter door zijn huidige ploeg Dimension Data werd thuisgelaten voor de Tour de France. Bij Bahrain Merida zou hij herenigd worden met Rod Ellingworth, de voormalige performance manager van Team Sky, die de ploeg sinds 1 oktober versterkt als ploegmanager.

Cavendish is aan zijn vierde seizoen bezig bij Dimension Data. In zijn eerste jaar bij de ploeg won hij onder meer vier Touretappes, waarmee hij zijn totaal opkrikte tot liefst dertig etappezeges in La Grande Boucle, maar de laatste jaren gaat het winnen hem steeds moeilijker af – onder meer als gevolg van het Epstein-Barr virus. Zijn laatste overwinning dateert van februari 2018, toen hij de derde etappe won in de Dubai Tour.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.