Transfernieuwtjes: Downing, Goss, CarmioOro, Gerrans..
zondag 23 augustus 2009 om 22:51

Transfernieuwtjes: Downing, Goss, CarmioOro, Gerrans..

Het wielerseizoen zit er al weer bijna op en traditioneel gonst het dan van de transfergeruchten. In de rubriek ’transfernieuwtjes’ zet WielerFlits de kleine nieuwtjes op het transfergebied voor u op een rij.

De Brit Russel Downing heeft de Ronde van Ierland op imponerende wijze op zijn naam geschreven en dat is Team Sky niet ontgaan. Volgens cyclingweekly heeft het nieuwe Britse team de intentie om Downing over te nemen van het continentale Candi TV.

———–

Volgens verschillende media heeft Team Columbia naast Lars Ytting Bak ook interesse in zijn ploegmaat Matthew Harley Goss. De Australische sprinter werd dit jaar derde in Gent-Wevelgem en lijkt een van de piloten van Mark Cavendish te moeten worden in de Amerikaanse formatie.

———–

Bij het Italiaanse team CarmioOro, dat volgend jaar Pro-Continentaal wordt, mag nagenoeg iedereen blijven. Alleen de Italiaan Alessandro Raisoni is nog niet zeker van een langer verblijf. CarmioOro is nog in onderhandeling met Michele Merlo (Barloworld) en Gabriele Bosisio (LPR) terwijl de geruchten over een mogelijke overgang van Mattia Gavazzi de prullenbak in kunnen. Huidige stagiair Juan Sebastian Tamayo blijft waarschijnlijk nog een jaar amateur.

———–

Naast CarmioOro kan Bosisio volgens enkele Italiaanse media ook terecht bij Silence-Lotto, dat nog altijd druk op zoek is naar versterking in de bergen.

———–

Volgens CQranking mogen de Duitse sprinter Robert Föster en de Italiaan Luca Barla vertrekken bij de Duitse ploeg Milram.

———–

Volgens dezelfde site is de Australiër Simon Gerrans, vandaag nog primus in Plouay, net als zijn Belgische ploeggenoot Serge Pauwels op weg van Cervélo naar Team Sky.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.