Transfers 2010: Footon, Xacobeo, Bongiorno, PSK,…
dinsdag 29 december 2009 om 17:29

Transfers 2010: Footon, Xacobeo, Bongiorno, PSK,…

Vanaf 1 september maken de ploegen bekend welke renners ze voor volgend seizoen bij andere teams hebben weggeplukt. In deze rubriek zorgt WielerFlits voor een overzicht.

Footon-Servetto
Ampo mag dan wel co-sponsor zijn geworden van Footon-Servetto, maar van het eerder aangekondigde ‘rennerspakket’ mag alleen Aitor Perez (Contentpolis) de overstap maken. Geen plaats dus voor Dionisio Galparsoro, Mikel Gaztañaga (beide Contentpolis), David Herrero (Xacobeo) en Josu Agirre (Euskaltel) bij de Spaanse ProTour ploeg, die over een niet al te groot vermogen beschikt. Waar de vier nu gaan rijden is nog niet bekend, maar bij hun voormalige ploegen kunnen ze in ieder geval niet terecht.

Johnnie Walker
In tegenstelling tot de vier Spanjaarden kan Footon-Servetto Johnnie Walker wel betalen. De 22-jarige Australiër was in het begin van dit seizoen actief voor het continentale Trek-Marco Polo Cycling Team.

Xacobeo-Galicia
Xacobeo-Galicia is nog altijd niet zeker van een ProContinentale-licentie voor volgend jaar, maar het lijkt er wel op dat ze David Blanco en Alejandro Manuel Marque volgend jaar voor de Spaanse ploeg zullen gaan rijden. De twee Spanjaarden komen nu nog uit voor Palmeiras-Resort. Ook Adrian Palomares, die dit jaar reed voor het noodlijdende Contentpolis, staat in de belangstelling van Xacobeo.

Guillermo Ruben Bongiorno
Guillermo Ruben Bongiorno heeft dan eindelijk een nieuwe ploeg gevonden. De rappe Argentijn, die weg moest bij CSF en lange tijd op weg leek naar Androni Giocatolli, tekende een contract bij het Sloveense continentale team Zheroquadro – Ideal – Radenska. Ook de Kroaat Matija Kvasina, die begin dit jaar nog uitkwam voor het gestopte Amica Chips, zal volgend jaar het tenue van Zheroquadro dragen.

PSK-Whirlpool
PSK-Whirlpool zal volgend jaar geen ProContinentale-ploeg meer zijn, en dus kiezen de meeste kopmannen eieren voor hun geld en zoeken ze andere oorden op. Danilo Hondo vond al onderdak bij Lampre, en ook zijn landgenoot Patrick Sinkewitz vertrekt. De voormalige dopingzondaar heeft echter nog geen nieuwe werkgever gevonden. De derde kopman, de eveneens Duitse spurter André Schulze, blijft de Tsjechische ploeg wel trouw. Daarnaast is de Spanjaard Marc Reynes, het jongere broertje van Columbia-renner Vincente, een nieuw gezicht bij PSK.

Eduardo Gonzalo
Eduardo Gonzalo rijdt volgend jaar voor Bretagne-Schuller, meldden wij al een hele tijd geleden. Volgens CQRanking is de overgang van de Spanjaard echter nog helemaal niet zo zeker.

Lampre-NGC
Diezelfde website meldt dat zowel Massimiliano Mori, Emanuele Bindi als Francisco Tomei moeten vertrekken bij Lampre. Eerder werd nog bekend gemaakt dat er één van die drie zou mogen blijven.

Janek Tombak
Het einde van de carriere van Janek Tombak lijkt nabij. De 33-jarige Est, die in het verleden jarenlang voor Cofidis reed, verlaat zijn huidige ploeg Cycling Club Bourgas, waar hij alles maar slecht geregeld vond.

Raffaele Illiano
Een andere ervaren rot, de 32-jarige Italiaan Raffaele Illiano, gaat zijn carriere dan weer wel een nieuwe impuls geven. De ex-coureur van onder meer Selle Italia en Ceramica Flaminia gaat aan de slag bij de nieuwe Poolse continentale ploeg Aktio-Mostostal Pulawy.

Klik hier voor een compleet overzicht van alle transfers

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.