Transfers 2010: Fouchard, Xacobeo, Joker
woensdag 23 september 2009 om 20:44

Transfers 2010: Fouchard, Xacobeo, Joker

Vanaf 1 september maken de ploegen bekend welke renners ze voor volgend seizoen bij andere teams hebben weggeplukt. In deze rubriek zorgt WielerFlits voor een overzicht.

Julien Fouchard wordt volgend jaar prof bij Cofidis. Momenteel is de 23-jarige Fransman als stagiair bij de Franse Pro-Tour ploeg. Dit jaar was Fouchard onder meer de beste in een etappe en het eindklassement van de Ronde van Bretagne en onlangs kreeg hij nog de prijs van beste klimmer in de GP de Wallonie. Eerder versterkte Cofidis zich al met de Belgen Jens Keukeleire, Romain Zingle en Kevin Ista, de Fransen Remi Cusin en Tony Gallopin en de Est Kalle Kriit.

———

Bij Xacobeo-Galicia hebben nog maar drie renners een contract voor volgend seizoen. Het gaat om blikvanger Ezequiel Mosquera, Gustavo Cesar Veloso en David Garcia Dapena. Daarnaast wordt de contracten van Gustavo Dominguez, Alberto Fernandez, David Herrero, Serafin Martinez, Gonzalo Rabunal en Eduard Vorganov binnenkort waarschijnlijk verlengd. De Spaanse equipe gaf ook nog aan dat er interesse is in de diensten van de Spanjaarden Jose Antonio De Segovia, David Blanco en Alejandro Marque. Eerder werd al bekend dat Tiago Machado en Gustavo Rodriguez volgend jaar wellicht in dienst van de ploeg rijden.

———-

Het Noorse continentale team Joker-Bianchi en hoofdsponsor Joker hebben hun contract met vier jaar verlengd. Het team, dat bekend staat om het opleiden van vele talenten, verliest aan het eind van het seizoen sterkhouders Lars Petter Nordhaug aan Team Sky, Alexander Kristoff aan BMC en Frederik Wilmann waarschijnlijk aan Skil-Shimano. De ploeg van manager Gino van Oudenhove gaat dan ook op zoek naar nieuwe renners en kijkt daarbij ook buiten de Noorse landgrenzen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.