‘Trek-Segafredo wil Aru als vervanger voor Contador’
foto: Sirotti
dinsdag 8 augustus 2017 om 08:41

‘Trek-Segafredo wil Aru als vervanger voor Contador’

Nu Alberto Contador zijn afscheid heeft aangekondigd, moet Trek-Segafredo op zoek naar een nieuwe klassementsrenner. Ploegbaas Luca Guercilena heeft daarvoor zijn oog laten vallen op Fabio Aru. Dat schrijft Het Nieuwsblad vandaag.

De Amerikaanse formatie beschikt met Segafredo over een Italiaanse cosponsor die graag een Italiaanse topper aan boord zou willen zien. Vorig jaar probeerde de ploeg al Vincenzo Nibali binnen te halen. Fabio Aru is nu het nieuwe doelwit.

Er zijn echter meerdere kapers op de kust. Ook UAE Emirates zou namelijk interesse hebben in Aru. De 27-jarige Italiaan heeft een aflopend contract bij Astana en werd vorige maand vijfde in de Tour de France. Hij won er bovendien een etappe.

RIDE Magazine
52 Reacties
Sorteer op:
8 augustus 2017 08:46
Als ik Aru was zou ik niet te lang twijfelen: direct naar Trek. Veel betere klimploeg dan UAE en bij Astana.
8 augustus 2017 08:57
Arme Bauke, kan hij weer gaan knechten met een goede kans dat hij beter is dan z'n kopman. Ben er niet per se van overtuigd dat Aru structureel beter is dan Mollema.

@secondant: maar meer $$ bij UAE neem ik aan...
8 augustus 2017 09:00
Lullig voor Mollema
8 augustus 2017 09:00
@joopderioolpijper:
Dan zal ik je even uit je droom halen: Aru heeft één grote ronde gewonnen, is één keer tweede, één keer derde en twee keer vijfde geworden.
Mollema zet daar één keer een vierde plaats, één keer een zesde en twee keer een zevende plaats tegenover.
Daarnaast is Aru 3 jaar jonger. Is mijn punt duidelijk..? ;)
8 augustus 2017 09:03
En hiermee geeft Trek indirect aan dat het Vertrouwen in Mollema er niet is.

Nog tijdens afgelopen Tour gaf Guercilena aan dat Bauke niet snel in de Giro zal terugkeren omdat de Franse bergen Bauke beter liggen dan de Italiaanse

En nu nog geen maand later wil hij een arrogante Italiaan binnenhalen die ongetwijfeld enig kopman in de Tour zal willen zijn en dit ook wel zal afdwingen tijdens contractbesprekingen...

Mollema moet snel weg daar
8 augustus 2017 09:11
Je heb 3 grote rondes in een jaar, dus zie het probleem niet als daar een Aru bij komt.
En bauke heeft zelf aangegeven dat hij ronde voor het klassement wilt gaan en 1 ronde voor de ritzeges, dus de komst van Aru zal daar perfect bij aansluiten.
8 augustus 2017 09:13
@Wielerfan:
Een Italiaan is toch juist ideaal als het Tourkopmanschap al vergeven is? Aru zal het denk ik prima vinden als hij de Giro en Vuelta als kopman start, en in de Vuelta ondersteund wordt door Mollema.
8 augustus 2017 09:14
Huh hoezo lullif voor Mollema? Mensen denken hier nooit na!

Aru heeft altijd de voorkeur voor Giro-Vuelta en Mollema zal wrs gewoon kopman kunnen zijn in de Tour.

Ik zou ook altijd Trek boven UAE verkiezen maar natuurlijk weten we niet of Trek een vergelijkbaar aanbod kan doen.
8 augustus 2017 09:18
Lijkt me inderdaad niet een groot probleem voor Mollema komend jaar. Aru zal nog graag een keer de Giro winnen en ik kan me voorstellen dat hij opteert voor de dubbel Giro-Vuelta volgend jaar. Dat is voor Segafredo ook interessant. Want die hebben als Italiaanse sponsor ook veel belang bij de Giro. Dan kan Mollema komend jaar de Tour rijden voor het klassement en de Vuelta in de rol zoals de afgelopen Tour. En daarna is hij einde contract volgens mij en kan hij dus gaan kijken wat hij daarna wil.
8 augustus 2017 09:20
@Spruch

Zo had ik het nog niet bekeken
8 augustus 2017 09:27
Een betere kopman kunnen ze niet aantrekken voor Mollema. Als ze voor Uran of zeker D. Martin als kopman gaan dan trekken ze renners aan die Mollema veel meer in de weg zitten.

En laten we eerlijk zijn, alleen Mollema als kopman voor een grote ploeg als Trek is veel te karig. Dan vallen we volgend jaar met zijn allen 3x over elkaar heen om te roepen dat de selectie van Trek zo matig is.
8 augustus 2017 09:30
Dit is het slechtste scenario voor Mollema.
En die Aru lijkt me ook geen sympathieke collega.
8 augustus 2017 09:35
'Dan kan Mollema komend jaar de Tour rijden voor het klassement'. Spannend! Zou het een 6de of 7de plek worden?
Een ritzege vanuit de vlucht zoals dit jaar zal er dan wel niet inzitten...
8 augustus 2017 09:36
Als Aru komt zal men denk ik een seizoen Aru/Mollema/Aru & Mollema doen waar in de laatste variant Mollema als superknecht/aanvaller zal fungeren.
8 augustus 2017 09:37
Aru en Contador zijn renners die een grote ronde kunnen winnen, dat is Mollema niet.
Wie weet rijdt Aru weer de Giro. Gepanieker om de status van Mollema hier. Hij werd 7e in de Giro en won een prachtige etappe in de Tour en vorig jaar CSS. Bij Trek zijn ze echt wel blij met hem hoor..
8 augustus 2017 09:39
Dat zou een groot verlies zijn voor Astana. Geen kans dat hij gewoon daar blijft?
8 augustus 2017 09:41
waarom is dit lullig voor Mollema, hij rijdt misschien wel z'n beste seizoen ooit naast Alberto...
8 augustus 2017 09:44
Zoals hier al terecht wordt aangegeven is dit juist het beste scenario voor Mollema. Van dit kaliber kopman willen ze allemaal perse de tour rijden, terwijl Aru diep in zijn hart liever de Giro rijdt. Ik denk dat ze hier wel uit gaan komen.
8 augustus 2017 09:46
En op deze manier laat Trek aan Mollema weten dat ze niet genoeg aan hem hebben. Toen ze Contador namen was het nog te begrijpen, het zou een seizoen zijn en als je die kans kan pakken als ploeg moet je dat natuurlijk doen. Maar nu zoeken ze vervanging voor Contador. Dat is een beetje lullig voor Mollema op zo'n manier. Dan mag hij weer voor de kruimels gaan. Ik zou me genaaid voelen als Mollema zijnde. Tussen Nibali en Aru werkte het ook niet bij Astana. Al vind ik het ook niet verkeerd als Mollema voor ritzeges jaagt.
8 augustus 2017 09:47
@ Wheely

Die kans is er altijd. Maar aangezien de hele markt in beweging is denk ik dat Astana al met een opvolger bezig is. Ik heb ook geruchten opgevangen dat Dayer Quintana naar Astana gaat, wat kan betekenen dat Nairo ook met Astana bezig is. Maar dat zijn nog allemaal hele vage geruchten...
8 augustus 2017 09:50
@Nederbelg, Tour 2016 vergeten? Mollema t/m de 18e etappe op de tweede plaats. In de 19e etappe valt hij in een spekgladde afdaling en zakt hij van 2 naar 10. Een alles of niets poging in de 20e etappe resulteert uiteindelijk in de 11e plaats. Zonder valpartij zeker podiumkandidaat. Ondanks het meerijden van Yates, Martin, Quintana, Bardet, Aru, Valverde en Porte. Natuurlijk gaat hij nog een keer voor het podium in Parijs, met een beetje geluk had hij het al gehaald.
8 augustus 2017 09:50
@ Wielrennertje

Wat had jij in gedachten dan als aankoop. Trek kan toch niet een jaar de rondes in met enkel Mollema als kopman? Elke ploeg van een beetje kaliber heeft minimaal 2 volwaardige kopmannen voor het rondewerk
8 augustus 2017 09:51
Geen enkele ploeg kan het doen met maar één kopman natuurlijk!
Willen in elke grote ronde toch met een kanshebber komen.
Toch zou het een slecht teken voor Mollema kunnen zijn, al rijdt hij een verre van slecht seizoen met Contador erbij.
Zou Mollema volgend jaar graag weer in de klassiekers zien, in combinatie met de Tour.

Hoe lang loopt Mollema zijn contract eigenlijk nog bij Trek? Misschien dat hij ook nog wel eens verder gaat kijken?
8 augustus 2017 09:51
Niet lullig voor Mollema, lullig voor Kruiswijk!
8 augustus 2017 09:54
Ik zie niet in waarom dit lullig is voor Mollema. Trek wil een ronde potentiële ronde winnaar. Dat is Mollema niet. twee kopmannen in een team is geen probleem met drie rondes per jaar en al die WT ronden van een week. Sowieso moet ik nog maar zien of Aru voor Trek kiest. Hij lijkt mij toch wat minder te passen bij Trek dan bij UAE waar aardig wat Italianen rijden. Sowieso zou ik als Trek zijnde een tweede klassementsman erbij willen hebben als Aru niet haalbaar blijkt te zijn.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.