TVM geschokt door bekentenissen Blijlevens en Voskamp
donderdag 10 juli 2014 om 11:14

TVM geschokt door bekentenissen Blijlevens en Voskamp

Transportverzekeringsbedrijf TVM is geschokt door de bekentenissen van Jeroen Blijlevens (foto) en Bart Voskamp. Beide renners bekennen vanavond in Andere Tijden Sport hun aandeel in het dopinggebruik binnen de gelijknamige TVM-ploeg. “We zijn behoorlijk geschrokken door de bekentenissen en we vinden het ook een erg late biecht”, aldus een woordvoerder tegenover het ANP

Toch ziet het bedrijf uit Hoogeveen niet alleen maar negatieve kanten aan het verhaal. “We zijn ook blij dat ze uiteindelijk hun verantwoordelijkheid hebben genomen. De geschiedenis is hiermee geschreven. Het is de dag van eerherstel van ploegleider Cees Priem en verzorger Jan Moors.”

Priem en Moors zaten maandenlang vast. Blijlevens en Voskamp pleitten hun voormalig ploegleider en arts nu vrij. Daar is TVM minder blij mee: “Ze zijn jaren door een hel gegaan. Het was beter geweest als ze eerder naar buiten waren gekomen. Maar nu is het wel duidelijk dat er geen sprake was van georganiseerd dopinggebruik binnen de ploeg”, aldus de zegsman. Of dat ook daadwerkelijk zo is, zullen we misschien nooit weten.

Lees ook: TVM-renners Voskamp en Blijlevens in 1998 betrokken bij dopingtransport

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.