Visma | Lease a Bike heeft ‘goede gesprekken’ gevoerd met Lenny Martinez: “Maar nog niets concreets”
foto: Cor Vos
donderdag 9 mei 2024 om 14:17

Visma | Lease a Bike heeft ‘goede gesprekken’ gevoerd met Lenny Martinez: “Maar nog niets concreets”

Update Begin april wist RMC Sport het al zeker: Lenny Martinez zou vanaf 2025 voor Bahrain Victorious gaan rijden. De vader van Lenny Martinez, oud-prof Miguel Martinez, spreekt dat nu echter tegen. Volgens hem hengelen er nog drie ploegen naar de diensten van zijn zoon, waaronder Visma | Lease a Bike. Merijn Zeeman heeft inmiddels aan GCN bevestigd dat de Nederlandse formatie inderdaad in gesprek met Lenny Martinez is.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Er is nog helemaal niets definitief met Bahrain Victorious”, zegt Miguel in gesprek met Ouest France. Er zijn met Visma | Lease a Bike en INEOS Grenadiers namelijk meer kapers op de kust. Bovendien is het een serieuze optie voor Lenny om gewoon bij zijn huidige werkgever Groupama-FDJ te blijven. “Er zijn in totaal drie andere teams die hem willen hebben, en er is nog helemaal niets zeker. Naast Bahrain willen ook INEOS Grenadiers en Visma | Lease a Bike hem hebben. Als het aan Lenny zou liggen, geeft hij er de voorkeur aan om bij Groupama-FDJ te blijven.”

Groupama-FDJ biedt financieel ‘echt minder’, stelt Miguel. “Maar er is de steun van renners als David Gaudu, en dat is zeer belangrijk. Ze doen echt hun best.” Een besluit over de toekomst van Lenny is dus nog niet genomen.

De 20-jarige Fransman geldt als grote klimbelofte. Nadat hij vorig jaar prof werd bij Groupama-FDJ, wist hij al vijf koersen te winnen. In 2023 schreef hij de CIC – Mont Ventoux op zijn naam en dit jaar was hij de beste in de Classic Var, Trofeo Laigueglia, Classic Grand Besançon Doubs en Tour du Doubs. Ook eindigde hij in 2024 al als tweede in O Gran Camiño, achtste in Strade Bianche, zevende in de Ronde van Catalonië en achtste in de Ronde van Romandië.

Update (dinsdag 9 mei)

Merijn Zeeman heeft woensdagavond aan Global Cycling Network (GCN) bevestigd dat Visma | Lease a Bike interesse heeft in Lenny Martinez. “We hebben een paar goede gesprekken gehad, maar er is op dit moment nog niets concreets”, aldus de sportief manager van het Nederlandse team. “Het zou kunnen gebeuren.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.